Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ ΔΡΑΜΑΣ: Διαμαρτυρία ως προς τα ψευδή στοιχεία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκου!!!


Αναφορικά σε παράγραφο δημοσιεύματος του protothema .gr με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ και τίτλο«Νεκροταφεία ασθενοφόρων» οι διευθύνσεις του ΕΚΑΒ – Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, που αναφέρεται στα ασθενοφόρα του Κ.Υ. Κάτω Νευροκοπίου και συγκεκριμένα στις δηλώσεις …«Κλείδωσαν δύο καινούργια ασθενοφόρα στο γκαράζ αντί να τα διαθέσουν (έστω προσωρινά) σε άλλη Περιφέρεια που έχει μεγάλη ανάγκη και πεθαίνουν οι άνθρωποι» τονίζει ο κ. Γιαννάκος… έχω να δηλώσω τα παρακάτω:
Το Κέντρο Υγείας Κάτω Νευροκοπίου βρίσκεται σε μια Ακριτική περιοχή με πληθυσμό 8500 περίπου κατοίκους,  απομακρυσμένη, (42χλμ από τη Δράμα και 9 χλμ από τη Βουλγαρία) και με δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τους χειμερινούς μήνες κάτι που καθιστά δύσκολη και χρονοβόρα την προσέγγιση του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας. Εξυπηρετεί ασθενείς του Κάτω Νευροκοπίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου (και με Κοινότητες 90χλμ από τη Δράμα).
Είναι άδικο, προσβλητικό και απαράδεκτο να δημοσιεύονται πληροφορίες που δεν υφίστανται.
Προς ενημέρωση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, που πιθανόν έπεσε θύμα παραπληροφόρησης, στο Κέντρο Υγείας Κάτω Νευροκοπίου υπηρετούν τρεις οδηγοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν  τα καινούργια ασθενοφόρα, κάτι που πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει από τις διαταγές πορείας, τα service αλλά και τα χιλιόμετρα των ανωτέρω ασθενοφόρων.
Επίσης θέλω να τονίσω ότι τα ασθενοφόρα δεν είναι αγορασμένα από την Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά χρηματοδοτήθηκαν από ΕΣΠΑ για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας του Νομού.
Κλείνοντας, κύριε Γιαννάκο, η απλή γενίκευση και απαξίωση του έργου μιας υπηρεσίας υγείας σε μια πολύπαθη ακριτική περιοχή όπως του Νευροκοπίου, με ψευδή στοιχεία, δημιουργεί νέα προβλήματα παρά λύνει.
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου
Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου
Αναφορικά σε παράγραφο δημοσιεύματος του protothema .gr
«Νεκροταφεία ασθενοφόρων» οι διευθύνσεις του ΕΚΑΒ – Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές
http://www.protothema.gr/greece/article/620265/nekrotafeia-asthenoforon-oi-dieuthunseis-tou-ekav-kinduneuoun-anthropines-zoes/
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου