Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

"Ο διασώστης του ΕΚΑΒ σώθηκε γιατί ήξερε αυτοάμυνα"!!! Συγκλονιστική μαρτυρία για τα χθεσινά επεισόδια μετά το δυστύχημα!!!


Οι διασώστες του ΕΚΑΒ παίζουν κορωνα - γραμματα τη ζωή τους, κάθε φορά που δέχονται κλήση να βοηθήσουν σε μέρη όπως αυτό, που έγινε χθες το δυστύχημα στο Ωραιόκαστρο. Μια μητέρα και το παιδί της έχασαν τη ζωή τους και ακόμα ένα κοριτσάκι τραυματίστηκε, όμως τα επεισόδια που ακολούθησαν με τους μετανάστες, προκάλεσαν μεγάλο προβληματισμό.
Όπως είπε στην εκπομπή LiveNews και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αναπληρωτής Γραμματέας των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δ. Ιορδανίδης, όχι μόνο δεν είναι η πρώτη φορά που οι διασώστες του ΕΚΑΒ γίνονται στόχος ενώ πάνε να σώσουν ζωές αλλά... υπάρχει και σχετική οδηγία, που τους ζητά να μένουν κοντά στους αστυνομικούς όταν πάνε σε τέτοια μέρη.
"Έχουν γίνει επανειλημμένα τέτοιες επιθέσεις, βέβαια πολύ μικρότερης έντασης... Υπάρχει και έγγραφο που μας λέει να μη μπαίνουμε μέσα σε αυτές τις δομές και να παραλαμβάνουμε τα περιστατικά κοντά στο χώρο της αστυνομίας. Να μη μπαίνουμε καθόλου μέσα γιατί είναι επικίνδυνη η κατάσταση".
Θυμίζουμε ότι στα επεισόδια που έγιναν στο Ωραιόκαστρο, δέχθηκαν επίθεση και οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ που πήγαν να παραλάβουν τα θύματα του τροχαίου, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στο ασθενοφόρο.
"Οι συνάδελφοι, επειδή ο ένας γνωρίζει πολεμικές τέχνες, είδε μαχαίρι να τον πλησιάζει στον αυχένα. Έκανε κωλοτούμπα και το μαχαίρι χτύπησε το ασθενοφόρο. Δέχθηκε άπειρες γροθιές και επειδή γνωρίζει αυτοάμυνα, δε θρηνούμε θύματα από τους συναδέλφους. Σκεφτείτε στη θέση του να ήταν μία γυναίκα συνάδελφος..."
Πάντως, παρά το φόβο τους, οι διασώστες του ΕΚΑΒ λένε ότι αν ειδοποιηθούν για άλλο τέτοιο περιστατικό, πάλι θα πάνε. "Είμαστε υποχρεωένοι να πάμε γιατί η δουλειά μας είναι να προσφέρουμε βοήθεια. Θα πάμε δύο ασθενοφόρα ταυτόχρονα για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά θα πάμε"...

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου