Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Εβδομάδα ευαισθητοποίησης από το ΕΚΑΒ για την καρδιακή ανακοπή!!!


Το 2013 το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε και καθιέρωσε την 16η Οκτωβρίου κάθε έτους ως ημέρα επανεκκίνησης της καρδιάς. Βέβαια την πρώτη φορά το 2013 είχε τεράστια επιτυχία σ’ όλη την Ευρώπη με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τη καρδιακή ανακοπή.

 
Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο σ’ όλη την Ευρώπη διεξάγονται παράλληλες εκδηλώσεις, όπως άλλωστε και σε τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί, να ενημερωθεί και να μπορέσει να εκπαιδευτεί και να αναγνωρίζει την καρδιακή ανακοπή, όταν συμβεί σε οποιονδήποτε χώρο και με απλές τεχνικές να μπορέσει να παρέμβει και να κρατήσει στη ζωή κάποιον συνάνθρωπό του.
Το ΕΚΑΒ Λάρισας έχει προγραμματίσει για το διάστημα 10-13 Οκτωβρίου να πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας ευαισθητοποίησης για την καρδιακή ανακοπή, ανοιχτές εκπαιδευτικές – ενημερωτικές δραστηριότητες στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στους τομείς του ΕΚΑΒ (Περιφέρεια Θεσσαλίας).
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τα Τρίκαλα την ερχόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία, κάτι ανάλογο που θα συμβεί τις επόμενες ημέρες στις υπόλοιπες Θεσσαλικές πόλεις.


Οι εκδηλώσεις θα στηριχτούν από τον γραμματέα εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας κ. Ξ. Λέτσα σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης κι άλλους κρατικούς ή εθελοντικούς φορείς και οργανώσεις που συνεργάζονται και συνδράμουν στο έργο του ΕΚΑΒ κατά τόπους.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν διαλέξεις, επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη με ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα και αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, διάλεξη, επίδειξη και πρακτική άσκηση στην τεχνική απόφραξης αεραγωγού από ξένο σώμα σε ενήλικες, βρέφη και παιδιά.
Επίσης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στα Τρίκαλα και στις υπόλοιπες Θεσσαλικές πόλεις θα διανέμονται εκπαιδευτικά – ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες, και θα γίνεται προβολή εκπαιδευτικών βίντεο και παρουσιάσεων που αφορούν το ρόλο του ΕΚΑΒ καθώς και παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από δραστηριότητες του ΕΚΑΒ.


ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου