Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Μπλοκάκια σε όλη την Υγεία, μπλοκάκια και στο ΕΚΑΒ

 

Το τερμάτισαν!!! 

Να τους σταματήσουμε!!!

Με μια τροπολογία σε Νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης επεκτείνει σε όλο το ΕΣΥ αλλά και σε φορείς του Υπ. Υγείας τη δυνατότητα πρόσληψης εργαζομένων με μπλοκάκι για δεκάδες ειδικότητες (γιατρούς νοσηλευτές, επιστήμονες υγείας, ΕΚΑΒ κλπ). 

Αναλυτικά η ρύθμιση:


Μπορεί ο αριθμός των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις που υπηρετούν στην υγεία να έχει φτάσει στα ύψη όμως η κυβέρνηση με την συγκεκριμένη ρύθμιση το τερμάτισε.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και ο Υπ. Υγείας αξιοποιούν τις ανεμικές αντιδράσεις του υγειονομικού κινήματος και τη πλήρη στήριξη που τους προσφέρει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στις επιθέσεις που δέχεται το ΕΣΥ και οι εργαζόμενοι σε αυτό και τώρα πήρε φόρα  προκειμένου να περάσει ακόμα πιο αντεργατικές ρυθμίσεις με στόχο την πλήρη αποδιοργάνωση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Απέναντι σε αυτή τη συνολική επίθεση τις κυβέρνησης, με τη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση  της εργασίας και τις επέκτασης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που αποκαλύπτουν και το πραγματικό αφήγημα της κυβέρνησης για τη στελέχωση των Δημοσίων Δομών, η μόνη λύση είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την ανατροπή των κυβερνητικών παρεμβάσεων στο χώρο της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου