Τρίτη 21 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Εξίσωση και προσλήψεις στα πληρώματα των Κέντρων Υγείας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων (Θεματική υγείας), σε ανακοίνωσή του ασχολείται με το θέμα των πληρωμάτων των ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, βουλευτές του.

«Σε σύγκριση με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, οι αποζημιώσεις των πληρωμάτων των Κέντρων Υγείας και των Π.Π.Ι. είναι μειωμένες για την εκτός έδρας εργασία, την υπερωριακή απασχόληση, τη νυχτερινή εργασία και την εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων και συμπληρώνει ότι «και στην περιοχή μας τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας διαθέτουν έναν μόνο διασώστη και έναν γιατρό, με τον διασώστη να είναι ταυτόχρονα οδηγός, τραυματιοφορέας, διασώστης και τεχνικός, με αβέβαιη την εξέλιξη του περιστατικού στην περίπτωση ασθένειας ή αδυναμίας του διασώστη ,ειδικά σε περίπτωση που βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή».

Προσθέτει ακόμα ότι, αντίθετα με το ΕΚΑΒ στα Γιάννενα, όπου γίνονται προσλήψεις επικουρικού προσωπικού τελευταία, αυτό δεν συμβαίνει στα Κέντρα Υγείας, για τα πληρώματα ασθενοφόρων.

Αυτά «μάλιστα επιφορτίζονται και με την επαναφορά ασθενών από τα Νοσοκομεία, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με τους ασθενείς να αφήνονται ‘έρμαιοι’ των ιδιωτικών ασθενοφόρων, αν και όταν το αντίστοιχο Νοσοκομείο έχει υπογράψει συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες» τονίζει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τέλει, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητάει την άμεση εξίσωση σε παροχές και αποζημιώσεις των πληρωμάτων των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας με των πληρωμάτων ΕΚΑΒ, την ενίσχυση σε αριθμό διασωστών, τον ορισμό και δεύτερου διασώστη στα πληρώματα των Κ.Υ. κ.α.

typos-i.gr

1 σχόλιο:

  1. Ε ναι, 4 χρόνια που κυβερνούσατε δεν ευκαιρεσατε να ασχοληθείτε με το θέμα, τώρα σας πήρε ο πόνος για τις ανισότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή