Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Νέα ρύθμιση Γεωργιάδη - Έρχονται αθρόες προσλήψεις με «μπλοκάκι» σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ

Ανοίγει ο δρόμος για αθρόες προσλήψεις με μπλοκάκι στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας καθώς και σε όλους τους Οργανισμούς Υγείας της χώρας.

Τι προβλέπει η τροπολογία Γεωργιάδη για προσλήψεις

Νέα τροπολογία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη δίνει τη δυνατότητα οι φορείς και Οργανισμοί της Υγείας να μπορούν να καλύψουν τα κενά τους με εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Παρότι εδώ και χρόνια αξιοποιείται το «μπλοκάκι» σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, είναι η πρώτη φορά που το «δελτίο παροχής υπηρεσιών» λαμβάνει τέτοια έκταση αφού μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη και από τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΦ, τον ΕΟΔΥ, τον ΙΦΕΤ αλλά και σε όλους τους φορείς της Υγείας.

Ειδικότερα, η τροπολογία περιγράφει ότι όλα τα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ και τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών ή των περιοχών καθώς και «ο Ε.Ο.Δ.Υ., ο Ο.ΚΑ.ΝΑ., το Κ.Ε.Θ.Ε.Α., η Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε., το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε., η Ε.Κ.Α.Π.Τ.Υ. Α.Ε. ο Ε.Ο.Φ., η Ι.Φ.Ε.Τ. ΜΑΕ, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), το «Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας» και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.», δύνανται για την κάλυψη των αναγκών τους σε προσωπικό και για τη λειτουργία τους, εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό τους, να συνεργάζονται με καθεστώς έκδοσης από αυτούς δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Να σημειωθεί ότι οι ελλείψεις στα νοσοκομεία αλλά και σε όλες τις δομές Υγείας …ζουν και βασιλεύουν και ενόψει του καλοκαιριού το φαινόμενο είναι ακόμη πιο έντονο ειδικά στα νησιά, γεγονός που οδήγησε τον Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέσει τροπολογία ώστε να ανάψει το πράσινο φως για προσλήψεις προσωρινού χαρακτήρα.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ από την άλλη αντιδρούν έντονα σε μία τέτοια ρύθμιση και ζητούν μόνιμες προσλήψεις. Πάντως χαρακτηριστικό των ελλείψεων είναι το γεγονός ότι ακυρώνονται ακόμη και χειρουργεία όπως στα δύο νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας, εξαιτίας της απουσίας του απαραίτητου προσωπικού.

ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο δρόμος μπορεί να ανοίγει αλλά αμφιβάλω αν θα τον διασχίσει κανένας. Για να καταλάβουμε δηλαδή, δεν βρίσκουν προσωπικό να κάνουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η λύση είναι να τους δελεάσουν(???) παίρνοντάς τους με μπλοκάκι; καταλαβαίνει κανένας τι εξυπηρετεί αυτή η ρύθμιση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή