Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Σκληρή ανακοίνωση του Αναπτυξιακού Συλλόγου Κουμ Καπί. Τι λέει το ΕΚΑΒ για την πρόσβαση του ασθενοφόρου!!!


Με μία σκληρή ανακοίνωση με αιχμές εναντίον του αντιδημάρχου Χανίων Μιχάλη Βλαχάκη, ο Αναπτυξαικός Σύλλογος Κατοίκων και Επιχειρηματιών του Κουμ Καπί αναφέρεται στο περιστατικό με τον τραυματισμό δύο τουριστριών το μεσημέρι του Σαββάτου.
Αναλυτικά:
Το γεγονός αυτό ήρθε να βάλει το κερασάκι στην τραυματίζοντας σοβαρά τρεις ανυποψίαστους τουρίστες. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με κανέναν από τον Δήμο ή από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων. Το Κουμ Καπί φωνάζει χρόνια τώρα από μόνο του και δείχνει να ξεψυχά…
Πριν από λίγους μήνες άνοιγαν τρύπες στη μέση του δρόμου και από σύμπτωση δεν συνέβη κάτι τραγικό όπως το σημερινό. Έχουμε επανειλειμμένα συναντηθεί και με τον Δήμαρχο και με τον υπεύθυνο της περιοχής κ.Βλαχάκη (το Κουμ Καπί ανήκει στο ΔΛΤΧ) χωρίς οι συζητήσεις μας και οι υποσχέσεις τους να καταλήγουν πουθενά. Βέβαια ο Δήμος είναι συνεπέστατος στο να ελέγχει προκειμένου να εισπράξει τα σχετικά τέλη…
Όλοι θυμάστε τον διαδικτυακό καβγά το τριήμερο της Παναγίας με τον κ.Βλαχάκη σε ρόλο Χαρατζήμπαση… Όταν λέμε ότι θα πρέπει να επικρατεί δικαιοσύνη, αυτό εννοούμε κύριε Βλαχάκη. Φτιάξε πρώτα την περιοχή και μετά έβγα να εισπράξεις.
Ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση (γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό που συνέβη), θα πρέπει με πολύ προσοχή να μοιράσει τις ευθύνες εκεί που πραγματικά αναλογούν. Γιατί άλλο είναι ένα τυχαίο γεγονός και άλλο η αδιαφορία και η εγκατάλειψη του δημότη, ειδικά όταν αυτός διαμαρτύρεται και σε προειδοποιεί ότι κάτι κακό θα συμβεί.
Οι τουρίστες που χτύπησαν ενώ έπιναν το καφεδάκι τους στο Κουμ Καπί ελπίζουμε να την βγάλουν καθαρή και να αναρρώσουν γρήγορα. Έχουμε γίνει πλέον διεθνές ζήτημα.
ΥΓ1: Αλήθεια, εκείνος ο εργολάβος τι έγινε; Πότε θα παραδώσει το «έργο» (χιούμορ) των «46.000€» (κι άλλο χιούμορ)
ΥΓ2: Πάλι σε ψάχναμε στο τηλέφωνο και δεν το σήκωνες…

Τι καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ για την πρόσβαση του ασθενοφόρου
Αν και το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε άμεσα στο περιστατικό, ωστόσο, όπως έγραψε το parakritika.gr, χρειάστηκε να κάνει «σλάλομ» για να φτάσει στο σημείο.
Επικοινωνήσαμε με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ, Μανώλη Θεοδωράκη, ο οποίος μας ανέφερε τα εξής:
Πήραμε σήμα για περιστατικό με τραυματίες δύο τουρίστριες από πτώση στύλου ηλεκτροφωτισμού στην Ακτή Μιαούληη απέναντι από καφέ της περιοχής. Το ασθενοφόρο προσέγγισε στην Ακτή Μιαούλη από τη Νικηφόρου Φωκά και κινήθηκε, βγάζοντας τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες και αναλόγια καταλόγων, μέχρι την πάροδο της Κύπρου.
Από εκεί ανεβήκαμε προς τα πάνω. Υπήρχε μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη κάθετα, εμπόδιζε και δε μπορούσε το ασθενοφόρο να ανέβει από εκεί. Έκανα όπισθεν μέχρι την πάροδο Δωδεκανήσου και πήγα από εκεί.
Κατέβηκα όλη τη Δωδεκανήσου προς την Αναοτλική Τάφρο μέχρι το ξενοδοχείο «Αργώ» και από εκεί με όπισθεν κατευθύνθηκα προς το περιστατικό, μέχρι και το ύψος του «Ασωτου».
Από εκεί και μετά ήταν αδύνατο να προχωρήσουμε γιατί υπήρχαν ομπρέλες και δε χωρούσε το ασθενοφόρο.
Αναγκάστηκαν η γιατρός και η συνάδελφός μου να κινηθούν πεζές προς το περιστατικό. Ήταν εκεί και η Αστυνομία και είδε τι ακριβώς συνέβη.
Το μεγάλο εμπόδιο ήταν οι ομπρέλες και το αμάξι δε μπορόυσε να περάσει με τίποτα.
Κάποιοι καταστηματάρχες μόλις μας είδαν μάζεψαν ορισμένες, αλλά όχι όλες.
Αντιλαμβάνεστε ότι το φορείο δε μπορούσε να βγει με τόση ευκολία. Αναγκάστηκα να γυρίσω από την άλλη μεριά για να βγει το φορείο από τη πίσω πόρτα.
Έπρεπε να ακολουθηθεί επακριβώς το πρωτόκολλο στο συγκεκριμένο περιστατικό, να χρησιμοποιηθεί σανίδα, κολλάρο και ότι απαιτούνταν για τη σοβαρότητά του.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου