Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Την ίδρυση Σταθμού ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι ανακοίνωσε ο Κόκκος!!! Εδωσε απαντήσεις και για το κλείσιμο του τηλεφωνικού κέντρου της Χαλκίδας!!!


Ο Τομεάρχης ΕΚΑΒ Εύβοιας Νίκος Κόκκος, ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αλιβέρι, ό,τι θα γίνει σταθμός ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι. «Πριν ενάμισι μήνα πήρε απόφαση το Δ.Σ του ΕΚΑΒ να γίνει σταθμός ΕΚΑΒ και στο Αλιβέρι. Κάτι που είχαμε προσπαθήσει να κάνουμε και στο παρελθόν, χωρίς αποτέλεσμα διότι υπήρχε νομικό κόλλημα με τους οδηγούς  του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο ΕΚΑΒ» είπε ο κ. Κόκκος και συνέχισε: «Σήμερα, υπογράφηκε η απόφαση που λέει ό,τι όπου υπάρχει ΕΚΑΒ, οι οδηγοί των Κέντρων Υγείας μπαίνουν στο πρόγραμμα του ΕΚΑΒ. Η απόφαση αυτή από το μεσημέρι βρίσκεται στην 5η ΥΠΕ και αναμένουμε να υπογραφεί.»
Ο κ. Κόκκος απάντησε και στο ερώτημα γιατί έκλεισε το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Χαλκίδα και μεταφέρθηκε στην Αθήνα. «Το τηλεφωνικό κέντρο στη Χαλκίδα λειτουργούσε ελλειμματικά. Είχε 5 άτομα και έβαζε ένα άτομο στο Κέντρο. Αυτό το άτομο σήκωνε τα τηλέφωνα και συγχρόνως καλούσε στον ασύρματο το ασθενοφόρο να δώσει την εντολή. Συν ότι όταν χτυπούσαν και άλλες γραμμές θα έπρεπε ταυτόχρονα να απαντά. Αυτό δυσκόλευε την όλη διαδικασία» είπε ο κ. Κόκκος και συνέχισε: «Εμείς κλείσαμε το Κέντρο, το στείλαμε στην Αθήνα, όπου υπάρχει τηλεφωνητής, διαβιβαστής, συντονιστής και σε όλα αυτά επιβλέπει γιατρός. Αρα είναι πολύ καλύτερα.» Σε ό,τι αφορά τις αποστάσεις ο κ. Κόκκος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη οθόνη -χάρτης και γνωρίζουν καλά που θα στείλουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που διαθέτουν GPS. Και απορρόφησαν τους 5 τηλεφωνητές της Χαλκίδας, στα πληρώματα του ΕΚΑΒ.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου