Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΨΕΥΔΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ!!! Το νοσοκομείο Θηρών διαθέτει άδεια για τα χειρουργεία!!!


ΨΕΥΔΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ - Απαντήσεις σημείο προς σημείο στις επιθέσεις της Ομοσπονδίας στο δημόσιο νοσοκομείο!!!

Νέα επίθεση εξαπέλυσε η ΠΟΕΔΗΝ κατά του γενικού νοσοκομείου Θήρας στη Σαντορίνη, βασισμένη για άλλη μια φορά σε ψευδή στοιχεία, ένα θέμα που πρωτοστατεί στην ημερήσια ειδησεογραφική ατζέντα.
Αυτή τη φορά, η ΠΟΕΔΗΝ ισχυρίστηκε ότι το δημόσιο νοσοκομείο που εγκαινιάστηκε πριν από λίγους μήνες, «δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας των χειρουργείων». Ένας ισχυρισμός που αναμεταδόθηκε από πλείστα δημοσιογραφικά χείλη, τα οποία συχνά τον συνδύαζαν με τα «μετρημένα στα δάχτυλα των δυο χεριών» χειρουργεία που έχουν λάβει χώρα στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Στην πραγματικότητα, αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής, κάτι που άλλωστε είναι γνωστό από την ψήφιση του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης, που στο Άρθρο 63, υπό τον τίτλο «Άδεια Λειτουργίας» ρητώς αναφέρει ότι «το παρόν άρθρο, επέχει θέσης άδειας λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, καθώς και για τα πάσης φύσεως εργαστήρια και μονάδες του Νοσοκομείου», τουτέστιν και για τα χειρουργεία.


...και τα φίλτρα υπάρχουν

Το δεύτερο βέλος της ΠΟΕΔΗΝ αφορούσε τα φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων, τα οποία σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο Θηρών. Πρόκειται για άλλο ένα ψεύδος, δεδομένου ότι όπως πληροφορηθήκαμε από τις πλέον έγκυρες πηγές, «τα φίλτρα υπάρχουν και κατ’ εκτίμηση της τεχνικής υπηρεσίας, χωρίς να έχουν ληφθεί επιλήψιμες μετρήσεις», δηλαδή χωρίς να υπάρχει κάποια αποδεδειγμένη ένδειξη κακής λειτουργίας, «επειδή τα φίλτρα βρίσκονται εκεί τοποθετημένα προ πενταετίας, γνωμοδότησε η τεχνική υπηρεσία να αλλαχθούν για προληπτικούς λόγους».
Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει ότι «η ίδια η Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου αρνείται να δώσει σχετική βεβαίωση καταλληλότητας, καθότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα απόλυτα φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων για τη διασφάλιση της υψηλής καθαριότητας του χειρουργείου».


Δεν χρειάζεται άδεια για την αποστείρωση.

Όσον αφορά δε το Τμήμα Αποστείρωσης και την πιστοποίησή του, είναι γνωστό ότι δεν χρειάζεται πιστοποίηση αποστείρωσης από κάποιον φορέα, εκείνο που προβλέπεται, είναι να ακολουθούνται συγκεκριμένα πρωτόκολλα.
Παρά λοιπόν τις διθυραμβικές δηλώσεις της Ομοσπονδίας περί «δικαίωσης» του χαρακτηρισμού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ως «Μαυρογιαλούρο» και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ως «υβριστή» και παρά το γεγονός ότι μιλάει για μια «ΕΣΥφάγο κυβέρνηση των παπατζίδων», άλλοι φαίνεται να ειδικεύονται στις «αλχημείες».
Τελικώς, το μόνο που ισχύει από όλα όσα έχει κατά καιρούς προσάψει η ΠΟΕΔΗΝ στο νοσοκομείο και όσα έχει σπεύσει να ανακυκλώσει συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου, είναι ότι το Τμήμα Αιμοδοσίας βρίσκεται υπό σύσταση. Όντως, το τμήμα αιμοδοσίας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία του, ζήτημα για το οποίο, σύμφωνα με επίσημα χείλη, λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η επίλυσή του αναμένεται να διευθετηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου