Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Παρελθόν το ασθενοφόρο του Κ.Υ. ΑΓΙΑΣ!!! Μόλις δύο χρόνια πρόλαβαν να το χαρούν!!!


Μόλις δύο χρόνια πρόλαβαν να το χαρούν ή καλύτερα να επωφεληθούν των υπηρεσιών του.
Από την Τρίτη, που πέρασε, αποτελεί πια παρελθόν. Ο λόγος για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αγιάς, που, μετά βαΐων και κλάδων, το καλοκαίρι του 2014 τους παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία είχε καταφέρει μέσω ΕΣΠΑ να αποκτήσει αυτό κι άλλα έντεκα και να τα διαθέσει σε ισάριθμα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας.
«Στοχεύουμε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία» είχε πει τότε, κατά την παράδοση, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπογραμμίζοντας πως «Με την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων επιτυγχάνεται η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του στόλου, βελτιώνεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες διακομιδής και επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» καλώντας, παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας να προβεί στην κάλυψη των ασθενοφόρων με οδηγούς.
Είκοσι τέσσερις ακριβώς μήνες, όμως, μετά την παραλαβή του ασθενοφόρου, όχι μόνο δεν εισακούστηκε η προτροπή του για προσλήψεις οδηγών, αλλά το όχημα, μετά από απόφαση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αποσύρθηκε από τη δύναμη του Κέντρου Υγείας Αγιάς και παραχωρήθηκε στο ΕΚΑΒ.
Παρόλη τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για την κωμόπολη και την ευρύτερη περιοχή, το Κέντρο Υγείας της δεν θα μείνει χωρίς ασθενοφόρο. Ήδη το εδώ και ένα χρόνο τώρα παροπλισμένο δεύτερο ασθενοφόρο που διαθέτει – δωρεά της εκπαιδευτικού Αλεξάνδρας Βατζιά τον Οκτώβριο του 2010 – επιδιορθώθηκε σε ότι χρειαζόταν (λάστιχα, μπαταρία κ.ο.κ.), πέρασε ΚΤΕΟ και είναι έτοιμο να καλύψει τα περιστατικά που θα παρουσιαστούν.
Άλλωστε, η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αποτελεί τον πρώτο και έναν από τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα επιβίωσης του τραυματία – ασθενή και αυτή πρέπει να συνεχίσει να παρέχεται. Με οποιονδήποτε τρόπο και με την ελπίδα, από τη μια, να καλυφθούν επιτέλους οι θέσεις οδηγών ώστε να υπάρχει 24ωρη επάνδρωση του ασθενοφόρου και, από την άλλη, να δημιουργηθεί, όσο πιο γρήγορα γίνεται, σταθμός του ΕΚΑΒ και στην Αγιά.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου