Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Στην οδό Σολωμού η έδρα του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης!!!


Στο κτίριο της παλιάς πυροσβεστικής, στην οδό Διονυσίου Σολωμού, λειτουργεί πλέον το ΕΚΑΒ της Αλεξανδρούπολης, μετά από μήνες συζητήσεων μεταξύ των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και της δημοτικής αρχής. Το θέμα θα απασχολήσει και τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με το δήμαρχο να ανακοινώνει όλες τις λεπτομέρειες.

Το κτίριο της παλιάς πυροσβεστικής ανήκει στο δήμο, όπως άλλωστε και το προηγούμενο ‘στρατηγείο’ του ΕΚΑΒ, δηλαδή τα προσωρινά κτίσματα πίσω από το Μουσικό Γυμνάσιο της Ηροδότου. Τα κτίσματα αυτά, μαζί με το παρακείμενο κτιριακό συγκρότημα, στο οποίο λειτουργούσε το ΚΕΘΕΑ, επιστρέφουν στην κυριότητα του Δήμου, προκειμένου να τα αξιοποιήσει για τις ανάγκες του σχολείου. Έτσι, το ΚΕΘΕΑ μετακόμισε στην οδό Τούντζας, ενώ το ΕΚΑΒ στην οδό Σολωμού.
Φυσικά, για να φτάσουμε σε αυτή τη θετική εξέλιξη, χρειάστηκαν αρκετοί μήνες συζητήσεων, διαφωνιών και επαναπροσεγγίσεων μεταξύ των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και της δημοτικής αρχής.
Σημειώνεται πως αρχικά, είχε προταθεί να μεταφερθεί η υπηρεσία στο ΠΓΝΑ, κάτι που απορρίφθηκε γρήγορα, λόγω της απόστασης του νοσοκομείου κι επομένως και των ασθενοφόρων, από το κέντρο της πόλης, απ’ όπου προέρχονται οι περισσότερες κλήσεις. Μία πρόταση του δημάρχου που επίσης απορρίφθηκε αφορούσε το κοινωνικό ιατρείο του δήμου, απέναντι από το γήπεδο «Φώτης Κοσμάς». Το βασικότερο εμπόδιο αφορούσε στο μη επαρκή χώρο για την στάθμευση των ασθενοφόρων, ειδικά σε ώρες αγώνων ή άλλων εκδηλώσεων στην περιοχή.
Τελικώς, στο δημοτικό συμβούλιο της 15ης Ιουνίου, ο δήμαρχος μετέφερε στο σώμα την τότε πρόθεση του ΕΚΑΒ να μεταφερθεί στη Δραγάνα, επισημαίνοντας τους κινδύνους που θα υπήρχαν από μία τέτοια κίνηση. Έτσι, ο δήμαρχος, «μπροστά σε αυτό τον εκβιασμό», όπως είχε τονίσει, ζήτησε την εξουσιοδότηση του ΔΣ ώστε να ανακοινώσει στο ΕΚΑΒ την πρόταση για μεταφορά της υπηρεσίας στην παλιά πυροσβεστική.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου