Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Επίσκεψη Κασσελάκη στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης - "Εσείς είστε οι άριστοι κι εμείς ως Πολιτεία πρέπει να το αναγνωρίσουμε"

 

Τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για την κατάσταση στο ΕΚΑΒ από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Χρήστο Αγγελίδη, και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Κοσμά Τερζίδη.

Σε σύντομη συνομιλία που είχε μαζί τους ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε ως «απάνθρωπο, αδιανόητο και ανήθικο» αυτό που συμβαίνει σε ό,τι αφορά στις αποδοχές των διασωστών και γιατρών του ΕΚΑΒ.

«Έχουμε ηθική ευθύνη ως κοινωνία σας ανταμείψουμε για όσα προσφέρετε, γι’ αυτό το οποίο παρέχετε που είναι η ανθρώπινη ζωή, ζωή στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας. Σας ζητώ συγνώμη για αυτή την κατάσταση την οποία πρέπει να αλλάξουμε», τόνισε ο κ. Κασσελάκης, σύμφωνα με το makthes.gr κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε μαζί τους και πρόσθεσε: «εσείς είστε οι άριστοι της κοινωνίας με όλη την έννοια της λέξης κι εμείς ως Πολιτεία πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Είμαι δίπλα σας».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν τη στήριξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. «Είναι αδιανόητο οι διασώστες που είναι στην πρώτη γραμμή να είναι υπάλληλοι των 700 και 800 ευρώ» του ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Ο κ. Κασσελάκης ξεναγήθηκε σε μια από τις δυο κινητές ιατρικές μονάδες της Θεσσαλονίκης που είναι στελεχωμένες από έναν γιατρό και δυο διασώστες, όλοι εξειδικευμένοι στα επείγοντα περιστατικά. Στις μονάδες αυτές γίνεται εκτίμηση, αντιμετώπιση, σταθεροποίηση και διακομιδή των επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ανέφερε ότι γνωρίζει τη δουλειά και τα προβλήματα των διασωστών γιατί και ο σύζυγός του Τάιλερ ήταν διασώστης. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Κασσελάκη στην Θεσσαλονίκη μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος.

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευαν η γραμματέας Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής Γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος, η γραμματέας ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, η εκπρόσωπος τύπου Δώρα Αυγέρη, οι βουλευτές: Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Πέτρος Παππάς, ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Αμπατζάς κ.α.








ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου