Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Το ΕΚΑΒ παραμένει στον «γύψο» - Με μπαλώματα γίνεται η κάλυψη των προβλημάτων

 

Με «μπαλώματα» γίνεται η κάλυψη των σοβαρών προβλημάτων στο ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα συνεχώς να δημιουργούνται νέα.

Η κατάσταση παραμένει ίδια, καθώς οι προσλήψεις επικουρικών δεν λύνει το χρόνιο πρόβλημα. Οι συνταξιοδοτήσεις συνεχίζονται και τα ακινητοποιημένα ασθενοφόρα λόγω τις καθημερινής χρήσης πληθαίνουν.

«Στην ουσία πάμε να καλύψουμε τις ανάγκες που έχουμε, όχι τις ανάγκες που θα είναι μεγαλύτερες», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στα Dnews ο πρόεδρος των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ κ. Γιώργος Μαθιόπουλος.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα ασθενοφόρα.

«Σίγουρα οι 9 μονάδες που εγκρίθηκαν για την Αττική θα βοηθήσουν, όχι ως έξτρα βέβαια, αλλά για να αντικαταστήσουν τα παλιά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ακόμα. Υπάρχουν μονάδες που επιχειρούν από το 2004. Τα χρειαζόμαστε και ως εφεδρικά διότι όταν ακινητοποιείται ένα ασθενοφόρο πρέπει να μπαίνει ένα άλλο. Έχουμε αρκετά ακινητοποιημένα στο πάρκινγκ του ΕΚΑΒ και στα συνεργεία που τα επισκευάζουν», αναφέρει ο κ. Μαθιόπουλος και συνεχίζει:

«Στην Αττική είναι το μεγάλο πρόβλημα με τα οχήματα και την ανανέωση του στόλου. Βέβαια υπάρχει ένας διαγωνισμός όπου θα παραδοθούν κάποια ασθενοφόρα στο τέλος του 2023 και στις αρχές του 2024. Ωστόσο οι βλάβες είναι πολλές καθώς κινούνται 365 ημέρες το χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο, σίγουρα και καινούρια να είναι τα ασθενοφόρα παρουσιάζουν προβλήματα αφού δεν σταματούν καθόλου. Τουλάχιστον ανά πέντε χρόνια τα οχήματα πρέπει να αλλάζουν».

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Το τελευταίο διάστημα έχουν βγει στο δρόμο περισσότερες μηχανές του ΕΚΑΒ που φτάνουν γρηγορότερα, δίνουν τις πρώτες βοήθειες και ενημερώνουν τους συναδέλφους.

«Προσπαθούμε να δίνουμε προτεραιότητα στα επείγον και στα σοβαρά περιστατικά», λέει ο πρόεδρος των εργαζομενων του ΕΚΑΒ. «Σίγουρα υπάρχουν και περιστατικά που μπορεί να μην χρειάζονται άμεση μεταφορά, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις ποιο είναι πιο σοβαρό, γιατί υπάρχει πιθανότητα από την επικοινωνία που έχουμε από το περιβάλλον του ασθενή να μην κρίνεται επείγον, αλλά να είναι ή να εξελιχθεί στη διάρκεια».

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει προσέλευση ατόμων για επικουρικό προσωπικό δυο ετών. «Δηλαδή για 250 θέσεις το καλοκαίρι ήρθαν κάτω από 90 άτομα. Έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα. Πρέπει να γίνουν μόνιμες προσλήψεις. Να δοθεί προτεραιότητα στην Αττική και στα νησιά του Αιγαίου. Περιμένουμε μία προκήρυξη μόνιμου προσωπικού, κάτι που ακούμε εδώ και δυόμιση χρόνια για μία προκήρυξη 250 ατόμων, την στιγμή που συνεχίζουν να αποχωρούν συνάδελφοι λόγω συνταξιοδότησης», καταλήγει.

mag24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου