Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Ερώτηση για την απουσία ελικοπτέρου αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Ν.Δένδια, κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνος του ΚΤΕ Υγείας κ. Ιωάννης Τσίμαρης σχετικά με την υποστελέχωση στο Νοσοκομείο της Σύρου και την απουσία ελικοπτέρου αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Ο βουλευτής τόνισε ότι το Νοσοκομείο της Σύρου δεν αποτελεί εξαίρεση στην αποκαρδιωτική εικόνα των Νοσοκομείων της χώρας. Το μοναδικό δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο των Κυκλάδων φαίνεται να έχει περιέλθει σε μια κατάσταση κλιμακούμενης υποστελέχωσης και υποβάθμισης , αφού τα τελευταία δύο χρόνια μειώνονται κατακόρυφα οι μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ οι συμβασιούχοι δεν επαρκούν να καλύψουν τους συνταξιοδοτηθέντες.

Επισήμανε ακολούθως ότι η κατάσταση επιδεινώνεται περαιτέρω με όλες τις οργανικές θέσεις κενές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ενώ υπάρχει ανάγκη κάλυψης των θέσεων  Νευρολόγου, Ψυχιάτρου, Ενδοκρινολόγου, Γαστρεντερολόγου, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής, Νεφρολόγου  και Οφθαλμίατρου. Την ίδια ώρα και μέσα στο τρέχον έτος , αποχωρούν από τον οργανισμό πολλά σημαντικά στελέχη λόγω συνταξιοδότησης ή και μετάθεσης.

Ο Βουλευτής Ιωαννίνων αποτύπωσε την υφιστάμενη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Σύρου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υποστελέχωσή του σε νοσηλευτικό προσωπικό , σε εργαζομένους του ακτινοδιαγνωστικού  Τμήματος   και της Τεχνικής και Διοικητικής Υπηρεσίας αντιστοίχως. Ελλείψεις που συμβάλλουν στην εξάντληση του προσωπικού, και στην ορθή  συντήρηση κτηρίου και  εξοπλισμού.

Ο κ.Τσίμαρης κλείνοντας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα απουσιάζει από τη βάση του το μόνιμο ελικόπτερο αεροδιακομιδών που παρέχεται από το στρατό στο ΕΚΑΒ και  εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ερωτά τους Υπουργούς:

  1. Προτίθεστε να διοχετεύσετε τους πόρους  για την πλήρη ενίσχυση  του Νοσοκομείου της Σύρου;
  2. Πως προτίθεστε να  καλύψετε τις κατεπείγουσες ανάγκες του Νοσοκομείου, που αυξάνονται κατακόρυφα ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες;
  3. Ποια κίνητρα προτίθεστε να θεσπίσετε για τη στελέχωση και την παραμονή στις δομές υγείας των νησιών;
  4. Πως προτίθεστε να καλύψετε τα κενά σε Ιατρικό και λοιπό προσωπικό;
  5. Πότε προβλέπεται να επιστρέψει στη βάση του το  μόνιμο ελικόπτερο αεροδιακομιδών προκειμένου να εκπληρωθεί στο ακέραιο το πάγιο αίτημα των κατοίκων των Κυκλάδων για  ταχεία ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στα επείγοντα περιστατικά των νησιών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου