Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Άμεση λύση από το Νοσοκομείου Καλύμνου μετά την αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές, των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Άμεση λύση δόθηκε από το Διοικητή του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκο Φανιό στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά την αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές, που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας, σε ό,τι αφορά στη Ρόδο, στη Χίο, στη Σαντορίνη και στην Κάλυμνο.

Συγκεκριμένα με τη χρησιμοποίηση ενός από τα δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και με οδηγούς το εκπαιδευμένο από το ΕΚΑΒ στρατιωτικό προσωπικό που έχει διατεθεί από το 5/42 ΣΕ και συνοδούς επαγγελματίες υγείας του νοσοκομείου, θα γίνονται όλες οι αναγκαίες μεταφορές ασθενών που απαιτούνται εκτός Νοσοκομείου (σε διαγνωστικά κέντρα κα) .

Για την απόφαση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ από 16/10/2023 έως 15/01/2024σε ό,τι αφορά τη Ρόδο, τη Χίο, τη Σαντορίνη και την Κάλυμνο. να απέχουν από τις δευτερογενείς μεταφορές σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο Κυριάκο Τσακαλιό και τον γραμματέα του Σωματείου Παναγιώτη Σπανό, αναφέρεται :

«Tο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζόμενων ΕΚΑΒ Ρόδου και η ΠΟΠΕΚΑΒ αποφάσισαν αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές των τομέων ΕΚΑΒ Ρόδου, Χίου, Σαντορίνης και Καλύμνου.

Αφορμή στάθηκε

α) η μη πρόσληψη στους Υγειονομικούς σχηματισμούς ευθύνης της Β’ ΔΥΠΕ Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρου για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των εξιτηρίων των νοσοκομείων, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Ελλάδος που διοικητές των υπόλοιπων νοσοκομείων προσέλαβαν Πληρώματα Ασθενοφόρων για την εξυπηρέτηση των ασθενών που απαιτούν εξιτήριο με ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο.

β) η χρησιμοποίηση των ασθενοφόρων των εκτάκτων περιστατικών σε δευτερογενείς διακομιδές.

Οι τομείς ΕΚΑΒ Ρόδου, Χίου, Σαντορίνης και Καλύμνου από 16/10/2023 έως 15/01/2024 θα εξυπηρετούν όλα τα επείγοντα περιστατικά και αιμοκαθαρόμενους, ΑμεΑ, καρκινοπαθείς»

Δείτε την αρχική επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου