Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Με μετακινήσεις εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θράκης καλύφθηκαν τα νησιά το καλοκαίρι

Η γύμνια και ανικανότητα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με την στελέχωση του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα αποκαλύφθηκε τους προηγούμενους μήνες μέσα από τραγικά περιστατικά, όπου συνάνθρωποι μας έσβησαν αβοήθητοι περιμένοντας ασθενοφόρο. Πρόσφατα μάλιστα σχετικό περιστατικό σημειώθηκε και στον βόρειο Έβρο, όταν χρειάστηκαν την ίδια στιγμή ασθενοφόρο δύο ασθενείς, με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του λόγω της αδυναμίας του να ανταποκριθεί εγκαίρως στο περιστατικό.

Ακόμη ένα κρούσμα σε αυτή την ανικανότητα αποκαλύπτεται από έγγραφο του ΕΚΑΒ Θράκης με το οποίο εγκρίθηκαν οι μετακινήσεις υπαλλήλων από Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή σε νησιά για τη θερινή περίοδο. Λες και στη Θράκη υπάρχει υπερπληθώρα υπαλλήλων και λες και με πρόχειρες λύσεις μπορεί να λυθούν χρόνια προβλήματα. Παρά τα μεγάλα λόγια ότι το πρόβλημα στο ΕΚΑΒ θα λυνόταν με «δανεικούς» υπαλλήλους από τα σώματα ασφαλείας, τελικώς οι ελλείψεις παραμένουν ταλαιπωρώντας εργαζόμενους που διασκορπίζονται σε όλη τη χώρα για να καλύψουν τις ανάγκες.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο 3 υπάλληλοι πληρώματος ασθενοφόρου για διάστημα από 1 ως 2 μήνες χρειάστηκε να αφήσουν τα σπίτια τους σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη και να εργαστούν το καλοκαίρι στα ΕΚΑΒ της Μυκόνου και της Καλύμνου…

Άλλη μία επιτυχία του επιτελικού μας κράτους που όλο κάνει προσλήψεις στα λόγια…

evrosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου