Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Δύσκολο καλοκαίρι για το ΕΚΑΒ Ηλείας

Δύσκολο καλοκαίρι πέρασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, καθώς η αύξηση του πληθυσμού λόγω ετεροδημοτών και τουριστών πολλαπλασίασε τις διακομιδές και εκτόξευσε τα ήδη αυξημένα δρομολόγια από το νοσοκομείο του Πύργου σε αυτά της Πάτρας.

Όπως δήλωσε στην Πρωινή ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Αλέξης Κουτσούκος, κάθε βάρδια στην Ηλεία συνοδεύεται από τουλάχιστον τρεις διακομιδές προς την Πάτρα, ενώ υπάρχουν μέρες που απαιτούνται 12-13 τέτοια δρομολόγια!

«Δυστυχώς η κατάσταση στη Δημόσια Υγεία της Ηλείας επιβαρύνει αρκετά το ΕΚΑΒ, καθώς είναι πολλές οι φορές που καλούμαστε να διακομίσουμε ασθενή από τον Πύργο στην Πάτρα. Φτάνουμε τουλάχιστον τρία ανά βάρδια, κάτι που αποδυναμώνει αισθητά την επιχειρησιακή ετοιμότητά μας για τα έκτακτα συμβάντα. Επιπλέον, τα πολλά δρομολόγια από και προς την Πάτρα επιβαρύνουν και τα ασθενοφόρα, με συνέπεια να προκύπτουν βλάβες», τόνισε και πρόσθεσε πως πλέον τα οχήματα είναι τέσσερα στην πρωινή και την απογευματινή βάρδια και τρία στη βραδινή.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις των επικουρικών διασωστών και να δρομολογηθεί η μονιμoποίησή τους, προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του ΕΚΑΒ στην Ηλεία.

«Ακόμα δεν έχουμε ενημερωθεί για το αν θα ανανεωθούν και φέτος οι συμβάσεις των επικουρικών διασωστών, κάτι που θεωρούμε απολύτως αναγκαίο για να λειτουργεί το ΕΚΑΒ σε υψηλό επίπεδο. Για να καλύψουμε επαρκώς όλους τους τομείς στην Ηλεία, χρειαζόμαστε δεκαπέντε επιπλέον άτομα», τόνισε και εξέφρασε τη διαφωνία του με τη λύση που έχει δοθεί για την Αρχαία Ολυμπία, με τη λειτουργία οχήματος στο Κέντρο Υγείας από οδηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και συνοδό από το Κέντρο Υγείας.

«Η θέση μας είναι ότι το ΕΚΑΒ λειτουργεί σωστά και ποιοτικά μόνο με απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό, που έχει εκπαιδευτεί στην επέμβαση σε έκτακτα συμβάντα. Τα “μπαλώματα” δεν είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά όταν μιλάμε για τη δημόσια υγεία», ανέφερε.

proini.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου