Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Τέσσερα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ επισκέφθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Άδωνις Γεωργιάδης

 

Τέσσερα νοσοκομεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ Βορείου Ελλάδος και το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024. 

Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Δημήτρης Τσαλικάκης και ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης, Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

Αρχικά, ο Υπουργός επισκέφτηκε το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου ενημερώθηκε από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Δρ. Λιάνα Κουρτέλη - Ξουρή, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της κινητής μονάδας πρόληψης η οποία έχει ανακατασκευαστεί πρόσφατα με στόχο να καλύψει τις ανάγκες της Βόρειας Ελλάδας ενώ, ξεναγήθηκε στους χώρους του ξενώνα της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος».

Μετά την επίσκεψή του, ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ήρθα εδώ σήμερα διότι ήθελα να δω από κοντά ένα μικρό θαύμα. Εδώ η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», είναι ένα υπέροχο παράδειγμα της καλής συνεργασίας του κράτους, του Υπουργείου Υγείας, μιας σπουδαίας ιδιώτη χορηγού, της κυρίας Μαριάννας Λάτση, την οποία θερμά ευχαριστώ. Ο καρκίνος είναι μία φοβερή ασθένεια, αλλά σιγά – σιγά ο άνθρωπος βρίσκει πολλά εργαλεία για να τον αντιμετωπίζει. Σήμερα γίνονται μικρά θαύματα που παλαιότερα ήταν αδιανόητα και ασύλληπτα για την ανθρώπινη γνώση και σώζονται πολλές ζωές εδώ στο Θεαγένειο».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός επισκέφτηκε το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης όπου συνομίλησε με στελέχη της Διοίκησης και εργαζόμενους, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Κουτσουμπέλη και τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Γιώργο Μαθιόπουλο. Μετά την επίσκεψή του, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Ενώ είχαμε από την αρχή πολύ μεγάλη αγωνία για το τι θα γινότανε φέτος το καλοκαίρι με το ΕΚΑΒ, μπορώ να πω ότι τα πράγματα πήγαν πολύ καλά. Δεν υπήρξε στην πραγματικότητα κανένα περιστατικό που να μπορεί κάποιος να κατηγορήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ότι λόγω ολιγωρίας του ΕΚΑΒ χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή».

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Υπουργού ήταν το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» όπου έγινε δεκτός από τον Διοικητή κ. Διονύσιο Μανωλόπουλο. Ο κ. Γεωργιάδης επιθεώρησε τις εργασίες ανέγερσης της νέας πτέρυγας αιματολογικής κλινικής, προϋπολογισμού 13,3 εκατ. ευρώ η οποία αναμένεται να παραδοθεί σε 21 μήνες.

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου