Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Συνεχίζεται η κοροϊδία με υποσχέσεις των 12€/μήνα από τον κ. Μητσοτάκη

 

45 μέτρα υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ούτε ένα δεν αφορά τα οικονομικά - θεσμικά αιτήματα των Υγειονομικών. Μας κοροϊδεύει με «υποσχέσεις» των 12€/μήνα

Στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε δέσμη 45 μέτρων - παρεμβάσεων της Κυβέρνησης για τους κοινωνικούς φορείς και τους εργαζόμενους.

Στο χώρο της Υγείας, εκτός των παρεμβάσεων για τους Ιατρούς (ΚΥΑ Άγονα - αυτοτελή φορολόγηση εφημεριών - προκηρύξεις) για τους υπόλοιπους Υγειονομικούς δεν υπήρξε ούτε ένα μέτρο που να αφορά τα οικονομικά και θεσμικά διαχρονικά δίκαια αιτήματα μας. Ενώ από την άλλη προκαλεί το Κυβερνητικό αφήγημα, ότι πολιτικές κινήτρων προσέλκυσης και παραμονής θα αφορούν μόνο τους Ιατρούς, εξαιρώντας τους υπόλοιπους Υγειονομικούς. Προφανώς οι Υγειονομικοί, με τους μισθούς των 650€ έως 900€/μήνα, μπορούν να ζήσουν σε νησιά και άγονα και δεν χρειάζονται κίνητρα, οικονομικά και θεσμικά. 

Κουβέντα λοιπόν για:

Ένταξη στα ΒΑΕ

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Διπλασιασμός του ανθυγιεινού και επέκταση σε όλους τους Υγειονομικούς

Ουσιαστικές μισθολογικές αυξήσεις στα πλαίσια του Ενιαίου Μισθολογίου

Αυξήσεις στο ωρομίσθιο, που παραμένει καθηλωμένο σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Για τη κατάργηση της εισφοράς 2%, αφού πλέον έχει υλοποιηθεί η πτώση της ανεργίας κάτω από 10% (ΕΛΣΑΤ 9,9%)

Για την αναπλήρωση των ετών 2016 - 2017, και την απώλεια μισθολογικού κλιμακίου

Για νέες προσλήψεις το 2025

Κίνητρα θεσμικά οικονομικά προσέλευσης - στελέχωσης και παραμονής για όλους τους Υγειονομικούς

Και αφού δεν προχώρησε στην υλοποίηση καμίας από τις δεσμεύσεις που ο ίδιος προσωπικά είχε δημόσια δώσει από το 2021 μέχρι σήμερα, θεωρώντας προφανώς ότι απευθύνεται σε «ιθαγενείς» προσπάθησε να μας εξαπατήσει με ένα μέτρο δια της «αντανακλάσεως» που αφορά το Δημόσιο.

Υποσχέθηκε ότι ο εισαγωγικός μισθός ΥΕ του Δημοσίου, θα «ακολουθήσει» την σχεδιαζόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού του Ιδιωτικού Τομέα από τον Απρίλιο του 2025. Μια αύξηση που προσδιορίζεται από τα 830€ στα 870€. Και έτσι τα 850€ της ΥΕ θα πάει στα 870€, δηλαδή μια αύξηση στο επίπεδο των 20€/μήνα (12€ καθαρά…) και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης, σκόπιμα αγνοεί ότι ο ιδιωτικός Τομέας έχει 14 μισθούς, ενώ το Δημόσιο 12. Άρα θα συνεχίσει ο κατώτατος μισθός του Δημοσίου να είναι χαμηλότερος από του Ιδιωτικού, παρά τις «αλχημείες» του κ. Μητσοτάκη. Και σε εμάς θα μείνουν τα 12€/μήνα (εάν δοθούν…)

Γίνεται κατανοητό ότι για το 2025, οι Υγειονομικοί όχι μόνο δεν έχουν να περιμένουν μια ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματός τους για να μπορούν να τα βγάζουν πέρα, αλλά με την ακρίβεια να συνεχίζει να παραμένει ανεξέλεγκτη, θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά για όλους τους εργαζόμενους.

Μονόδρομος πλέον για τους εργαζόμενους είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την πραγματική αύξηση στους μισθούς και στην καταπολέμηση της ακρίβειας να είναι στη προμετωπίδα των αγώνων. Μαζί με τις μαζικές προσλήψεις και τη χρηματοδότηση και τα δίκαια κλαδικά μας αιτήματα, διαμορφώνουν ένα αγωνιστικό πλαίσιο διεκδικήσεων που θα συσπειρώσει και θα κινητοποιήσει τους εργαζόμενους.

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου