Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Προ των πυλών 4.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

 

Προ των πυλών είναι οι 4.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ προκειμένου να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στο σχέδιο προσλήψεων για το 2025, λέγοντας ότι θα γίνουν «σχεδόν 20.000 οι νέες προσλήψεις το 2025 με σημαντική ενίσχυση ΕΣΥ, αστυνομίας, πυροσβεστικής και ενόπλων δυνάμεων.»

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτές που θα προγραμματιστούν οι 4.000 θα αφορούν το ΕΣΥ. Μάλιστα έχει ήδη γίνει η κατανομή των θέσεων αυτών από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να τρέξει η σχετική διαδικασία από το ΑΣΕΠ.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή επιταχύνονται οι διαδικασίες των προσλήψεων στο δημόσιο προκειμένου να μην καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις.

Στον δρόμο οι υγειονομικοί για τις ελλείψεις προσωπικού

Την ίδια στιγμή απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν οι υγειονομικοί τον επόμενο μήνα με κύριο αίτημα να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στο ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει επίσης πανελλαδική απεργία στις 17 Οκτωβρίου και συγκέντρωση στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Εξάλλου τα στοιχεία της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) είναι αποκαλυπτικά καθώς πάνω από 8.000 οργανικές θέσεις γιατρών είναι σήμερα κενές στο ΕΣΥ.

Αλλά και τα στοιχεία από την ΠΟΕΔΗΝ δείχνουν πώς το ΕΣΥ είναι ”γυμνό” καθώς τα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν 5.000 εργαζόμενοι έχουν αποχωρήσει με συνέπεια τα δημόσια νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης.

healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου