Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Γεωργιάδης στη ΔΕΘ: “Υπερασπιστείτε το ΕΣΥ, είναι δικό σας και όχι δικό μου”- Η κατάσταση με το ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική

Υπερασπιστείτε το ΕΣΥ, είναι δικό σας και όχι δικό μου“, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και διοικητών των νοσοκομείων της χώρας, στο περίπτερο του υπουργείου Υγείας, στην 88η ΔΕΘ.

Θέμα της ανοιχτής συζήτησης, στην οποία συμμετείχε και το κοινό, ήταν “Η μετάβαση του ΕΣΥ σε μια νέα εποχή, εκσυγχρονισμός υποδομών & αναβάθμιση υπηρεσιών“. Κεντρικό σύνθημα της συμμετοχής του υπουργείου Υγείας στη φετινή ΔΕΘ είναι “Το ΕΣΥ αλλάζει“.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας το ΑΣΕΠ θα παραδώσει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας τις πρώτες 15αδες ως προς τις αξιολογήσεις των διοικήσεων των νοσοκομείων. “Προτεραιότητα μας ο διορισμός των διοικητών των νοσοκομείων. Έως το τέλος του έτους σκοπός μας ο διορισμός των διοικητών των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, για να εφαρμόσουμε την πολιτική μας και να προχωρήσουμε την ολοκλήρωση της μεταρρύθμιση μας“, τόνισε χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός.


“Φέτος δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν το ΕΚΑΒ”

Στην ανοιχτή συζήτηση που διεξήχθη, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου. Ο ίδιος, έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική. Όπως είπε, τα προηγούμενα χρόνια ήταν αδύνατον να καλυφθούν όλα τα περιστατικά του νομού Χαλκιδικής.

Φέτος, όμως, σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ένα νέο σχέδιο για τη Χαλκιδική, που περιλαμβάνει υπερδιπλάσιο αριθμό ασθενοφόρων και μηχανές παροχής επείγουσας νοσοκομειακής φροντίδας. “Αποφασίσαμε και φτιάξαμε ένα σχέδιο με υπερδιπλάσιο αριθμό ασθενοφόρων, 14 με 15 στον αριθμό και τέσσερις μηχανές παροχής επείγουσας νοσοκομειακής φροντίδας. Έτσι, καταφέραμε και καλύψαμε και την πιο απομακρυσμένη περιοχή της Χαλκιδικής. Αυτό για εμάς στον ΕΚΑΒ ήταν ένας εφιάλτης. Φιλοδοξούμε να εφαρμόσουμε το ίδιο σχέδιο και στη νησιωτική χώρα, όπου διπλασιάστηκαν τα ασθενοφόρα. Με τη στήριξη του υπουργείου Υγείας, με επικουρικό και μόνιμο προσωπικό συνεχίζουμε να βελτιώνουμε κι άλλο τις υπηρεσίες μας”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως μέχρι και πέρυσι το ΕΚΑΒ είχε αρνητική αναφορά στα ΜΜΕ. “Φέτος, δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν το ΕΚΑΒ καθόλου. Δεν βρήκαν για να το χτυπήσουν. Η δουλειά έγινε“, είπε.


“Συγχαρητήρια μέχρι και τον τελευταίο νοσηλευτή και καθαριστή των νοσοκομείων”

Στην πανδημία αναφέρθηκε στην ομιλία του ο νέος διοικητής της 3ης ΥΠΕ και πρώην της 4ης ΥΠΕΔημήτρης Τσαλικάκης. Όπως είπε, την περίοδο εκείνη, η Μακεδονία δοκιμάστηκε σε μεγάλο βαθμό και υπήρχαν μεγάλες δυσκολίες.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Μέχρι και τον τελευταίο νοσηλευτή και καθαριστή“, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως τα έργα που έχουν δρομολογηθεί να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Υγείας στη Υγειονομική Περιφέρεια την οποία διοικεί, ξεπερνούν σε κόστος το 1 δις. ευρώ.

“Για πρώτη φορά υλοποιούνται τόσο μεγάλα έργα στο ΕΣΥ που αφορούν στις υποδομές”

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο νέος διοικητής της 3ης ΥΠΕ και πρώην της 4ης, Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται σε τέτοια μεγάλη κλίμακα έργα που σχετίζονται με τις υποδομές και σε νέες εργασίες οργάνωσης“, δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε κάνοντας αναφορά στα χρόνια της πανδημίας και στις δυσκολίες που υπήρχαν στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. “Είμαστε εδώ να υλοποιήσουμε το νέο όραμα, το νέο ΕΣΥ“, είπε.


“Κάθε μέρα, ένα στοίχημα για μας”

Κάθε μέρα είναι ένα στοίχημα για μας“, υπογράμμισε κατά την τοποθέτησή του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου ΒέροιαςΗλίας Πλιόγκας. “Γίνεται μία κοσμογονία ειδικά σε περιοχές της Μακεδονίας, που σήκωσε τεράστιο βάρος στην πανδημία. Όχι απλώς βγήκαμε όρθιοι, βγήκαμε πιο δυνατοί“, είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επισήμανε πως παίζει σημαντικό ρόλο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει μεγάλη βαρύτητα στις λεπτομέρειες που αφορούν στα νοσοκομεία της χώρας. Συγκεκριμένα, μίλησε για τις αναπληρώσεις του δυναμικού που πέτυχαν πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ αλλά και τον τρόπο χρηματοδότησης των μονάδων υγείας.

Το νοσοκομείο είναι ο πιο καλοπληρωτής στο ΕΣΥ. Όταν κοιτάμε τη λεπτομέρεια, τότε είμαστε περήφανοι“, δήλωσε ο κ. Πλιόγκας.

Στην ανοιχτή συζήτηση συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη και οι υφυπουργοί Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μετά το πέρας της ανοιχτής συζήτησης, ο κ. Γεωργιάδης θα έδινε το παρών σε εκδήλωση του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία, εντός της 88ης ΔΕΘ, στο περίπτερο του υπουργείου Υγείας, στο Περίπτερο 14.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου