Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Σωματεία Συνταξιούχων Μεσσηνίας: “Η παρουσία ΕΚΑΒ στην Ανατολική Πυλία είναι άκρως απαραίτητη”

“Η παρουσία του ΕΚΑΒ στην Ανατολική Πυλία είναι άκρως απαραίτητη”, σημειώνουν σωματεία συνταξιούχων της Μεσσηνίας και ζητούν “να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ο Τομέας ΕΚΑΒ στη συγκεκριμένη περιοχή”.

Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και το Παράρτημα του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΚΟ Τραπεζών αναφέρουν ότι “μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η παραμονή του ΕΚΑΒ στη  περιοχή της Ανατολικής Πυλίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Η προστασία της υγείας του λαού και της άμεσης αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών,  μπαίνουν στο ζύγι του κόστους οφέλους” και προσθέτουν, μεταξύ άλλων:

“Να σημειωθεί πως η Ανατολική Πυλία αποτελεί περιοχή που χαρακτηρίζεται από μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, από δυσπρόσιτες τοποθεσίες με ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά και με κακώς συντηρημένα οδικά δίκτυα, που σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια πληρωμάτων και οχημάτων του ΕΚΑΒ, έχουν στοιχίσει και ανθρώπινες ζωές στο πρόσφατο παρελθόν. Να σημειωθεί επίσης πως πρόκειται για μία περιοχή πού εκτός από τουριστική  είναι και  αγροτική, (αμπέλια ελαιώνες), με αυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων.  Όλοι γνωρίζουμε δε, ότι στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής είναι ηλικιωμένοι που χρειάζονται, άμεση παροχή βοήθειας.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την υπολειτουργία των κέντρων υγείας, (από τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό), κάνουν την παρουσία του ΕΚΑΒ άκρως απαραίτητη. Το πρόβλημα της επαρκούς κάλυψης προσπαθεί κάθε χρόνο η διοίκηση του ΕΚΑΒ να το αντιμετωπίσει, προσωρινά, με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη από εθελοντική μετακίνηση πληρωμάτων ασθενοφόρων - διασωστών, και από οδηγούς αποσπασμένους από την καθαριότητα του δήμου”.

Τα σωματεία απαιτούν: “Να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ο Τομέας ΕΚΑΒ Αν. Πυλίας. Να ενισχυθεί ο στόλος των ασθενοφόρων με βάση τις ανάγκες της  περιοχής αλλά και όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε να καλύπτονται έγκαιρα όλες οι περιοχές της Αν. Πυλίας. Να εξασφαλιστεί η διαμονή και σίτιση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ που ενδεχόμενα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους την καλοκαιρινή περίοδο, μέσα από την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση και όχι βασιζόμενη σε ‘χορηγίες’ που τείνουν στην ιδιωτικοποίηση των παρεχόμενων από το ΕΚΑΒ υπηρεσιών”.

eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου