Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Σε διαμερίσματα στη μαρίνα φιλοξενεί ο δήμος Κω διασώστες του ΕΚΑΒ και παιδίατρο, λόγω έλλειψης διαθέσιμων δωματίων

Στα τουριστικά μέρη είναι ιδιαίτερα έντονο το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν γιατροί, εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι, καθώς ενώ θέλουν να εργαστούν σε τέτοιες περιοχές, δεν βρίσκουν εύκολα κατοικία. Ο Θεοδόσης Νικηταράς, δήμαρχος της Κω, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Περίμετρο» για το θέμα, και το πώς ο δήμος φιλοξενεί διασώστες του ΕΚΑΒ και παιδίατρο σε χώρους της δημοτικής μαρίνας, για να λυθεί το πρόβλημα. Μία λύση που όμως, όπως λέει, πρέπει να βρεθεί για το θέμα και να είναι θεσμική.

«Έχουμε τεράστια προβλήματα σε ό,τι αφορά δημόσιες δομές υγείας και ένα από αυτά τα ζητήματα που έχουν αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα έχουν να κάνουν και με την επάρκεια του ΕΚΑΒ. Είναι ένας τόπος, όπως συμβαίνει σε όλες τις τουριστικές περιοχές, που υπάρχει μια τεράστια δυσκολία για την ανεύρεση στέγης. Προκειμένου να διευκολύνουμε τη διαδικασία στέγασης ανθρώπων που έρχονται από την Αθήνα και άλλες περιοχές, επιλέξαμε να δώσουμε χώρους στη δημοτική μαρίνα της Κω, για να φιλοξενούνται και διασώστες του ΕΚΑΒ και παιδίατρος.
Είναι εξαιρετικά περιορισμένος ο αριθμός των διαθέσιμων δωματίων, σε περιόδους που έχουν να κάνουν με την εξέλιξη της καλοκαιρινής περιόδου σχεδόν μηδενίζεται», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Νικηταράς και πρόσθεσε:

«Είναι διαχρονικά η ευθύνη της πολιτείας, η οποία πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο να δώσει κίνητρα, και να διασφαλίσει θέσεις στέγασης. Η αρμοδιότητα αυτή να συνοδεύεται από πόρους. Αυτή την περίοδο συμβαίνει το αντίστροφο, ο δήμος τη Κω, χρηματοδοτεί με 450 μηνιαίως την υποστήριξη της στέγασης των επικουρικών γιατρών, στο νοσοκομείο τη Κω, Το κάνουμε εδώ και τρία χρόνια. Δεν είναι αρμοδιότητα μας όμως και δεν είναι λύση αυτή. Η λύση πρέπει να είναι θεσμική, συγκεκριμένη, και δεν αφορά μόνο στα οικονομικά κίνητρα που πρέπει να δοθούν για τη στέγαση, αλλά σε οικονομικά κίνητρα που έχουν να κάνουν με τους μισθούς, την επαγγελματική τους εξέλιξη, επιστημονικά κλπ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου