Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Εκπαίδευση πολιτών για ΚΑΡΠΑ χωρίς… διασώστες – Τι καταγγέλλει ο τομέας ΕΚΑΒ Χανίων

 

Προβληματισμένο το σωματείο εργαζομένων του τομέα ΕΚΑΒ Χανίων για συνάντηση που έγινε την Τρίτη στην αντιπεριφέρεια Χανίων για το πρόγραμμα «ΖΩΗ» που στόχο έχει την εκπαίδευση των πολιτών στην παροχή ΚΑΡΠΑ.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο, το ΕΚΑΒ, ο μόνος κρατικός φορέας προνοσοκομειακής φροντίδας που εκπαιδεύει χιλιάδες πολίτες κάθε χρόνο, δεν προσκλήθηκε στη συνάντηση. «Ελπίζουμε ότι αυτό συνέβη εκ παραδρομής και όχι από απαξίωση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την συνάντηση που έγινε χθες στις 4 Ιουνίου 2024 στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με θέμα το πρόγραμμα με την ονομασία ΖΩΗ που έχει ως στόχο την εκπαίδευση των πολιτών στη παροχή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) σε συνδυασμό με τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Μια συνάντηση που δυστυχώς δε συμπεριέλαβε το ΕΚΑΒ, παρά το γεγονός ότι είναι ο μόνος κρατικός φορέας προνοσοκομειακής φροντίδας και εκπαιδεύει χιλιάδες πολίτες κάθε χρόνο.

Συγκεκριμένα, για το έτος 2023 στην πόλη των Χανίων το ΕΚΑΒ εκπαίδευσε και έδωσε βεβαίωση παρακολούθησης σε 2500 συμπολίτες μας ΔΩΡΕΑΝ στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στη βασική υποστήριξη ζωής με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS-AED).

Παρόλα αυτά, δεν υπήρξε κάποια πρόσκληση από τους διοργανωτές έστω για να παρευρεθούμε ως φορέας και σαν ελάχιστη αναγνώριση για την προσφορά μας τόσο στην εκπαίδευση των πολιτών όσο και στην καθημερινή παροχή βοήθειας και προνοσοκομειακής φροντίδας.

Σαν σωματείο εργαζομένων στον Τομέα ΕΚΑΒ Χανίων εκφράζουμε την λύπη μας για το γεγονός ότι δεν προσκληθήκαμε και ελπίζουμε ότι αυτό συνέβη εκ παραδρομής και όχι από απαξίωση.»

zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου