Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου Πύλου-Νέστορος τοποθετείται οδηγός ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΟΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

Την απόφαση του δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, με την οποία οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου μεταφέρεται στο ΕΚΑΒ για να οδηγεί ασθενοφόρο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση ΟΤΑ Μεσσηνίας του Σωματείου των δημοτικών υπαλλήλων. Η ΔΑΣ ΟΤΑ Μεσσηνίας υπογραμμίζει ότι οι δήμαρχοι αντί να τρέχουν να υλοποιήσουν την κυβερνητική πολιτική για τα κενά στους οδηγούς του ΕΚΑΒ, πρέπει να διεκδικήσουν την κάλυψη των κενών αυτών με μόνιμο προσωπικό. Επιπλέον τονίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση του δημάρχου Πύλου-Νέστορος δεν λύνει το πρόβλημα, αντίθετα δημιουργεί νέα κενά και νέα προβλήματα στο Δήμο…

Πιο συγκεκριμένα η ΔΑΣ ΟΤΑ Μεσσηνίας ανακοίνωσε: “Η Δημοτική Αρχή Πύλου Νέστορος μέσω του Δημάρχου καλεί οδηγό απορριμματοφόρου, από πρώτη Ιουλίου, να εγκαταλείψει την υπηρεσία του και να ενταχθεί στη υπηρεσία ΕΚΑΒ οδηγώντας το ασθενοφόρο. Η πράξη αυτή του Δημάρχου, έρχεται να υλοποιήσει την Π.Ν.Π (Πράξη νομοθετικού περιεχομένου), με την οποία οδηγοί με επαγγελματικό δίπλωμα στους Δήμους μπορούν να οδηγούν ασθενοφόρα.

   «Η σωστή, γρήγορη και εξειδικευμένη άμεση αντιμετώπιση και διακομιδή στο νοσοκομείο των ασθενών που το έχουν ανάγκη δεν είναι δυνατόν να γίνεται από οδηγούς ή στρατιωτικούς ή πυροσβέστες ή οδηγούς βαρέων οχημάτων των Δήμων, παρά μόνο από υγειονομικούς κατάλληλα εκπαιδευμένους εργαζόμενους. Δεν είναι δυνατόν να θεωρεί η δημοτική αρχή,  πως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο Δήμο ώστε να «αποσπαστεί» από τις δημοτικές υπηρεσίες, δημιουργώντας νέα κενά και προσθέτοντας νέα προβλήματα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει οδηγούς επαγγελματίες με διπλώματα Γ΄ και Δ΄ κατηγορίας που επί το πλείστων, οδηγούν απορριμματοφόρα και βαρέα οχήματα κυρίως για αποκομιδή απορριμμάτων, μπαζών και διαφόρων υλικών για να παραμένουν καθαρές οι πόλεις. Η Δ.Α.Σ του Σωματείου μας, καλεί την Διοίκηση του Σωματείου και την ΑΔΕΔΥ του Νομού, να παρέμβουν στην Δημοτική αρχή ώστε να ανακαλέσει άμεσα την μετακίνηση του συναδέλφου. Επίσης να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους Δημάρχους του Νομού να μην σκεφθούν καν να πράξουν ανάλογα.

  Οι Δήμαρχοι του Νομού, αντί να τρέχουν να υλοποιήσουν τις πολιτικές της εκάστοτε Κυβέρνησης, καλά θα κάνουν να συστρατευτούν με τους εργαζόμενους προκειμένου, να στελεχώσουν τις υπηρεσίες του Δήμου. Να συστρατευτούν με τους εργαζόμενους στις υγειονομικές υπηρεσίες και στο ΕΚΑΒ ώστε, να στελεχωθούν με το απαραίτητο  εξειδικευμένο προσωπικό σε υγειονομικούς κατάλληλα εκπαιδευμένους. Τέλος καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ανάλογες προτάσεις μετακινήσεων και να αγωνιστούν για να μείνει στα χαρτιά η  επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) και να προσληφθεί άμεσα το αναγκαίο προσωπικό στα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β., προκειμένου η Δημόσια Υγεία να παρέχεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια στην ανθρώπινη ζωή».

kalamatajournal.gr

1 σχόλιο:

  1. Αύριο -μεθαύριο να θυμόμαστε ποιος εφάρμοσε τι, επί ΠΑΣΟΚ χωρίς πιστοποίηση δεν σε αφήναν ούτε απ' έξω να περάσεις απ' το ΕΚΑΒ, επί σύριζα θεσπίστηκε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και επί ΝΔ έβαλαν φαντάρους, σκουπιδιάρηδες και σπουδαστές αμισθί. Ας έρθουν οι δεξιοί συνάδελφοι να μας πουν ότι όλοι το ίδιο είναι, του χρόνου σας βλέπω κι εσάς μόνους στα ασθενοφόρα όπως είμαστε εμείς στα κέντρα υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή