Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Πέντε τα ασθενοφόρα που θα ενισχύσουν τη Χαλκιδική από το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

 

Στα πέντε ασθενοφόρα μειώθηκε ο αριθμός της δύναμης του ΕΚΑΒ που θα καλύψει τις ανάγκες της Χαλκιδική με… δανεικά πληρώματα από τη Θεσσαλονίκη.

Την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι του Σωματείου από τη Θεσσαλονίκη κινητοποιήθηκαν ενάντια στον σχεδιασμό της διοίκησης του ΕΚΑΒ να μετακινήσει 8 ασθενοφόρα προς Χαλκιδική από τις αρχές Ιουνίου. Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες με το αιτιολογικό ότι το ΕΚΑΒ πρέπει να κρατήσει σταθερό τον στόλο του στην πόλη ακόμη και για τον Ιούνιο που οι περισσότεροι δεν έχουν φύγει.

«Η πόλη είναι γεμάτη κι εμείς χρειαζόμαστε όλα τα ασθενοφόρα για να αντεπεξέλθουμε στα περιστατικά», τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Κεντρικής Μακεδονίας Κοσμάς Τερζίδης. Από την άλλη, όπως υποστηρίζει η Χαλκιδική γγια τον Ιουνίου μπορεί να καλυφθεί έστω και με τη μικρότερη ενίσχυση, μέχρι τουλάχιστον οι εργαζόμενοι να πάρουν τις θερινές τους άδειες.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι γίνεται αγώνας δρόμου για να εξασφαλιστεί στέγη στους διασώστες που επιθυμούν να δουλέψουν στην άδειά τους διαμένοντας σε καταλύματα της Χαλκιδικής. Τα διαθέσιμα χρήματα ωστόσο δεν επαρκούν για τα τουριστικά καταλύματα που ξεπερνούν τα 100 ευρώ τη βραδιά. Εδώ και δύο μήνες πάντως οι δήμαρχοι κάνουν ό,τι μπορούν σε συνεννόηση με τα τους ξενοδόχους και τα ενοικιαζόμενα για να βρεθούν χώροι.

xalkidikipolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου