Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Αποκλεισμένοι κάτοικοι ζητούν ασθενοφόρο και πυροσβεστικό στα Ίσθμια

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους κατοίκους των περιοχών γύρω από τα Ίσθμια και στους οικισμούς ΚαλαμακίουΑγίου ΧαραλάμπουςΣαρωνικού μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην καθημερινότητα τους από την καταστροφή της γέφυρας στην Εθνική Οδό το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουνίου λόγω του τροχαίου με το βυτιοφόρο βενζίνης αλλά και της αφαίρεσης (λόγω συντήρησης) της βυθιζόμενης γέφυρας στην περιοχή των Ισθμίων με την οποία επικοινωνούσαν.

Οι περιοχές που κόπηκαν στη μέση

Τα Ίσθμια και η Κυρά Βρύση βρίσκονται από την πλευρά της Πελοποννήσου. Το Καλαμάκι, ο Άγιος Χαράλαμπος και ο Σαρωνικός από την πλευρά της Στερεάς Ελλάδας. Τους χωρίζει η Διώρυγα της Κορίνθου.

Οδύσσεια μέσω Αγίων Θεοδώρων

Οι κάτοικοι των περιοχών μετακινούνταν πολλές φορές εντός της ημέρας μέσω της βυθιζόμενης γέφυρας των Ισθμίων η οποία όμως από τις 2 Απριλίου 2024 έχει βγει εκτός λειτουργίας λόγω συντήρησης. Να σημειωθεί πως ήδη λειτουργούσε μόνο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας καθώς η γέφυρα είχε πάθει σοβαρές ζημιές από πλοίο που την χτύπησε πριν από δύο χρόνια. Από τις 2 Απριλίου οι κάτοικοι των περιοχών αυτών επικοινωνούσαν μόνο μέσω της γέφυρας της Εθνικής οδού η οποία πλέον κατεδαφίστηκε και δεν υπάρχει λόγω του τροχαίου. Έτσι μία απόσταση λίγων λεπτών έγινε πλέον Οδύσσεια μέσω των Αγίων Θεοδώρων.

Κατεδάφιση γέφυρας στον Ισθμό (ΑΠΕ - ΜΠΕ)
Κατεδάφιση γέφυρας στον Ισθμό (ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Να μην ξεχαστεί...

Το ethnos.gr κατέγραψε από την πρώτη στιγμή τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων οι οποίοι πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση να δοθούν λύσεις. Στο πλευρό τους έχουν τον Δήμο Περαχώρας Λουτρακίου και τον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι χαρακτηριστικό πως στα αιτήματα των κατοίκων υπάρχει παραταξιακή ομοφωνία σε μία κοινή προσπάθεια όλων να επισπευσθούν τα απαραίτητα έργα και κυρίως να μην ξεχαστεί η περιοχή τώρα που έφυγαν τα φώτα της δημοσιότητας από το ατύχημα με το βυτιοφόρο.

Θέλουν ασθενοφόρο και πυροσβεστικό

Αντιπροσωπεία των κατοίκων των περιοχών ΚαλαμακίουΑγίου Χαραλάμπους και Σαρωνικού και συγκεκριμένα του Εξωραϊστικού και Εκπολιστικού Συλλόγου Καλαμακίου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δήμου Λουτρακίου αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ζήτησαν άμεσα να τοποθετηθεί στην περιοχή τους μία κινητή νοσοκομειακή μονάδα καθώς δεν έχουν πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας που βρίσκεται στα Ίσθμια, αλλά και ενός Πυροσβεστικού οχήματος διότι ο Σταθμός της Πυροσβεστικής βρίσκεται από την απέναντι πλευρά.

Τα διόδια Κορίνθου
Τα διόδια Κορίνθου

Το άνοιγμα των διοδίων

Σχετικά με τη λύση που προτείνουν οι κάτοικοι είναι να ανοίξουν δύο έξοδοι στο ύψος των διοδίων έτσι ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στην Εθνική οδό και στη συνέχεια να περνούν τη μεγάλη γέφυρα του Ισθμού και από την έξοδο Επιδαύρου να πηγαίνουν στα Ίσθμια. Να σημειωθεί πως στο ύψος του Αγίου Χαραλάμπους υπάρχει υπόγεια διάβαση διπλής κατεύθυνσης στην Εθνική οδό που θα κάνουν αναστροφές και έτσι προσωρινά θα λυθεί το πρόβλημα χωρίς να πηγαίνουν στους Αγίους Θεοδώρους.

Καθυστερούν λόγω μελετών

«Αυτή είναι η πιο προσιτή και άμεση λύση για όλους εμάς και τις οικογένειες μας που ταλαιπωρούμαστε καθημερινά. Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις πως εξετάζεται αυτή η περίπτωση και πως η διοίκηση της Ολυμπίας Οδού συμφωνεί να ανοιχτούν έξοδοι στα διόδια όμως πρέπει πρώτα να γίνουν οι απαραίτητες συγκοινωνιακές μελέτες οι οποίες όμως είναι χρονοβόρες. Δεν είμαστε για άλλες καθυστερήσεις. Πρέπει να δουν το θέμα άμεσα. Κάθε μέρα που περνάει είναι μία ταλαιπωρία για μας και τα παιδιά μας και μπαίνουν ζητήματα ασφαλείας. Ζητήσαμε υγειονομική μονάδα και ένα τουλάχιστον πυροσβεστικό όχημα για να είμαστε ασφαλείς. Είμαστε αποκομμένοι», συμπλήρωσε ο Ηλίας Ριζομιλώτης πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καλαμακίου.

Η βυθιζόμενη γέφυρα των Ισθμίων είναι εκτός λειτουργίας από 2 Απριλίου 2024
Η βυθιζόμενη γέφυρα των Ισθμίων είναι εκτός λειτουργίας από 2 Απριλίου 2024

Σε ένα μήνα η βυθιζόμενη

Κι αν για το άνοιγμα των εξόδων στα διόδια χρειάζεται τις απαραίτητες συγκοινωνιακές μελέτες για τη βυθιζόμενη γέφυρα των Ισθμίων οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει καθυστέρηση για έναν ακόμα μήνα. Παρότι ο ανάδοχος και η Διώρυγα της Κορίνθου έχει ανακοινώσει πως οι εργασίες συντήρησης θα διαρκέσεις δύο μήνες, φτάνουμε τουλάχιστον τους τρεις μήνες. Πηγές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρουν πως η βυθιζόμενη γέφυρα στα Ίσθμια θα τοποθετηθεί στις 10 Ιουλίου, δηλαδή, πάμε για καθυστέρηση 30 ημερών και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου. 

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου