Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Προκλητικός ο υπουργός Υγείας - Ανανέωσε τη θητεία του διοικητή του ΠΑΓΝΗ

 

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποφάσισε την ανανέωση της θητείας της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ.

Στην απόφαση να ανανεώσει τη θητεία του διοικητή και του αναπληρωτή διοικητή του ΠΑΓΝΗ, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, αγνοώντας τις σφοδρές αντιδράσεις γιατρών και εργαζομένων, μετά τα απανωτά περιστατικά αυθαιρεσίας που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, παρατείνεται η θητεία του διοικητή, Γιώργου Χαλκιαδάκη, μέχρι την οριστική επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο υπουργός αγνόησε όλες τις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου και, στα όρια της πρόκλησης, έδειξε ότι ο διοικητής έχει την πλήρη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης.

Άλλωστε, δεν είναι εύκολο να βρεθεί διοικητής ο οποίος να ακολουθεί πιστά τα σχέδια της κυβέρνησης για τη Δημόσια Υγεία, παρά το γεγονός ότι ο κ. Χαλκιαδάκης όταν τοποθετήθηκε ήταν υπόδικος, ενώ και η σχέση του με το ιατρικό και εργατικό προσωπικό ήταν πάντα προβληματική.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις, ενώ ήδη με επιστολή του προς τον υπουργό, οι εργαζόμενοι έχουν απειλήσει με μαζικές παραιτήσεις, σε περίπτωση που παραμείνει στη θέση του ο κ. Χαλκιαδάκης.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου