Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Σωματείο ΕΚΑΒ Κέρκυρας - Δεν μας τιμούν οι εικόνες της μεταφοράς των ασθενών σε καρότσες αγροτικών

Με αγροτικό μεταφέρθηκε το απόγευμα στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, ένας αθλητής που τραυματίστηκε. Ήταν ένα ακόμη κραυγαλέο συμβάν, συνέπεια της σοβαρής υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ και ακόμη μια τριτοκοσμική εικόνα της δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα.

Το ατύχημα συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή της Λευκίμμης, στον ποδοσφαιρικό αγώνα Κάβος - ΑΟ Κέρκυρας, όταν ο 20χρονος ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε και έχασε τις αισθήσεις του. Ωστόσο το ΕΚΑΒ δεν διέθεται ασθενοφόρο, καθώς η βάση της νότιας Κέρκυρας ως γνωστόν δεν λειτουργεί κάθε μέρα λόγω έλλειψης προσωπικού. Σήμερα δεν υπήρχε βάρδια και ο χρόνος αναμονής για να έρθει ασθενοφόρο από το κέντρο είναι περίπου μια ώρα.

Ο 20χρονος στάθηκε τυχερός στην ατυχία του, αφού στο πλευρό του βρέθηκε από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού ο διασώστης Φάνης Βλάσσης που του έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια και αφού δεν υπήρχε άλλη λύση, ο αθλητής μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης σε καρότσα αγροτικού οχήματος.

Μετά από αυτό το γεγονός το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας έβγαλε ανακοίνωση που αναφέρει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν μας τιμούν οι εικόνες της μεταφοράς των ασθενών σε καρότσες αγροτικών.

 Η εικόνα της μεταφοράς νεαρού ποδοσφαιριστή σε καρότσα αγροτικού μετρά από τραυματισμό και απώλειας αισθήσεων στην περιοχή της Λευκίμμης σε ποδοσφαιρικό αγώνα δεν μας τιμάει και δεν είναι αυτή η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα που θέλουμε. Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν την ανθρώπινη ζωή την δημόσια υγεία και εγκυμονούν τεράστιους κίνδυνους για τις ζωές των συνάνθρωπων μας. Η βάση της Νότιας Κέρκυρας σήμερα 14/01/23 δεν διέθετε πλήρωμα σε βάρδια και εν απουσία άμεσης άφιξης σταθμού του ΕΚΑΒ καθώς το ασθενοφόρο θα ξεκινούσε απο το κέντρο της Κέρκυρας και ο εκτιμώμενος χρόνος αφίξεως του ασθενοφόρου θα πλησίαζε την μια ώρα τοποθέτησαν τον ασθενή σε καρότσα αγροτικού και τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης. Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας ζητάει συνεχώς την πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας με 24ωρη κάλυψη ολόκληρο τον χρόνο και στην Νότια Κέρκυρα αλλά και την ίδρυση βάσης στην Βόρεια Κέρκυρα. Αυτές οι τακτικές πλέον έχουν καταστεί επικίνδυνες και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Επιτέλους το κράτος να δώσει άμεση λύση στα σοβαρά προβλήματα του ΕΚΑΒ Κέρκυρας. Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας δεν θα σταματήσει να διεκδικεί οριστική στελέχωση με κάθε μέσο.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ                                  ΚΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου