Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Θάνος Πλεύρης - «Ανθυγιεινό επίδομα σε όλους στο ΕΣΥ»

 

«Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θέλουμε μία κυβέρνηση που διαχειρίζεται κρίσεις κάνοντας και λάθη, ή μία λάθος κυβέρνηση».

Αυτό το μήνυμα στέλνει σε συνέντευξή του στη «ΒτΚ» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος, παράλληλα, μιλά για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, δίνοντας, μάλιστα, είδηση σε ό,τι αφορά το πάγιο αίτημα των επαγγελματιών Υγείας για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, σημειώνοντας:

«Εξετάζουμε και παρέμβαση στο σκέλος που έχει να κάνει με το ανθυγιεινό επίδομα, και σε συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη αναμένεται να εκδοθεί και η αντίστοιχη ΚΥΑ».

Για τις ελλείψεις φαρμάκων ο κ. Πλεύρης είναι καθησυχαστικός, ενώ σε όσα αφορούν άλλες ασθένειες, βαρύτερες, εκεί υπάρχει ένας προβληματισμός από τους υπουργούς Υγείας της Ευρώπης, μήπως υπάρξουν ελλείψεις λόγω χαμηλής παραγωγής. Ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει τέτοιον κίνδυνο. «Έχουμε λάβει μέτρα, αλλά έχουμε και πολύ ισχυρή ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε παραπάνω πρόβλημα».

Κύριε υπουργέ, η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται ότι απασχολεί, ευτυχώς, λιγότερο την παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Έχουμε, όμως, τις ελλείψεις στα φάρμακα. Υπάρχει κίνδυνος για όσα αφορούν χρόνιες ασθένειες;

«Αυτή τη στιγμή στο σκέλος του κορωνοϊού βρισκόμαστε σε μία σταθεροποίηση, και φαίνεται ότι αυτό το χειμώνα παραμένει ο κορωνοϊός, αλλά δεν πιέζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το πρόβλημα παρουσιάζεται, κυρίως, στις άλλες λοιμώξεις, τις εποχικές, οι οποίες έχουν αυξηθεί και λόγω των περιοριστικών μέτρων που υπήρχαν τα προηγούμενα έτη. Οι όποιες ελλείψεις φαρμάκων παρουσιάστηκαν, οφείλονταν στην παγκόσμια έλλειψη παραγωγής και στην πολύ αυξημένη ζήτηση. Με στοχευμένα μέτρα που έχουμε πάρει από το καλοκαίρι, αυτή τη στιγμή η κατάσταση ομαλοποιείται, παραμένουν τα προβλήματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε κίνδυνο να μην βρίσκονται φάρμακα στην ελληνική αγορά».

vradini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου