Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

«Συνένοχοι στο έγκλημα δε θα γίνουμε»

Σε κινητοποιήσεις, με μοναδικό ζητούμενο τη στελέχωση των κλινικών των νοσοκομείων στη Δυτική Μακεδονία, προχώρησαν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, μετά από κάλεσμα της ΕΙΝΔΥΜ, ενώ ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και υγειονομικοί, όπως και οι διασώστες ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας.

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δ. Μακεδονίας Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης τόνισε ότι οι σημερινές συγκεντρώσεις σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα και οι αυριανές σε Φλώρινα και Καστοριά, δείχνουν το μήνυμα ότι «συνένοχοι στο έγκλημα δε θα γίνουμε», ζητώντας άμεστη στελέχωση των κλινικών ώστε να σταματήσουν οι τραγικές όπως τόνισε , εικόνες στα νοσοκομεία, προσθέτοντας ότι «δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν στα ζάρια τις ζωές των ασθενών μας. Δεν θα κουραστούμε να παλεύουμε για στελεχωμένα παιδιατρικά ιατρεία. Να υπάρχουν τριτοβάθμια νοσοκομεία στελεχωμένα με ειδικεύσεις παίδων και με μονάδα νεογνών. Είναι αδιανόητο να παίζεται στα ζάρια πως θα φτάσει ένα παιδί σε ΜΕΘ», είπε επίσης.
Το «παρών» έδωσαν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της Κοζάνης, με κεντρικό σύνθημα «υπερασπίσου το παιδί», ζητώντας να προασπιστούν οι ζωές των παιδιών.
«Πεθαίνουν παιδιά γιατί δεν υπάρχει ΜΕΘ», τόνισε μια διαμαρτυρόμενη για εγκαταστάσεις και γιατρούς στην περιοχή, λέγοντας ότι από εδώ μέχρι την Αθήνα για να πάει ένα παιδί σε ΜΕΘ μπορεί να πεθάνει στο δρόμο.

Διεκδικήσεις:
-Πλήρη στελέχωση όλων των Παιδιατρικών Κλινικών σε κάθε Νοσοκομείο. Στελέχωση των ΚΥ με δωρεάν πρόσβαση όλου του λαού.Συντήρηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ανανέωση του στόλου, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
-Δημιουργία Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία δημόσιο και δωρεάν, στελεχωμένο από όλες τις εξειδικεύσεις ιατρών και κλινικών. Με ΜΕΘ Παίδων, Νεογνών.
-Φάρμακο δωρεάν, ασφαλή και διαθέσιμο σε όλο το λαό. Καμία σκέψη για αυξήσεις, τώρα να σταματήσουν οι εξαγωγές.
-Να μην προχωρήσει το έγκλημα του λεγόμενου Νέου ΕΣΥ».


 

e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου