Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Επιτροπή κατοίκων Νότιας Ρόδου: Πότε θα προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό για το νέο ασθενοφόρο;

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή κατοίκων Νότιας Ρόδου, αναφέρει τα εξής:

Το Σάββατο έφθασε στο περιφερειακό ιατρείο ένα καινούργιο ασθενοφόρο, δωρεά ιδρύματος Ευγενίδου. Το γεγονός ότι το Π.Ι. Γενναδίου διαθέτει πλέον ένα νέο ασθενοφόρο, αποτελεί αναμφισβήτητα θετικό γεγονός.

Όμως η αξιοποίηση αυτού γεγονότος από την κυβέρνηση και τους τοπικούς της υποστηρικτές, για να πουν πως λύθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες δομές υγείας της Νότιας Ρόδου, αποτελεί αναμφισβήτητα επίσης, πρόκληση και κοροϊδία.

Πρόκληση και κοροϊδία γιατί σήμερα στο νησί μας δεν υπάρχουν βασικά φάρμακα όταν οι ιώσεις είναι σε έξαρση, γιατί το νοσοκομείο της Ρόδου, τα κέντρα υγείας και τα ιατρεία στα χωριά, αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτά είναι τα αποτελέσματα στην πράξη, της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της υγείας, που οδηγούν το 2023, να έχει διαμορφωθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία των κατοίκων όλης της Ρόδου.

Πρόκληση και κοροϊδία γιατί, στο νησί το δημόσιο σύστημα υγείας συνολικά διαθέτει δέκα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, από τα οποία είναι σε λειτουργία σήμερα μόνο τα τέσσερα, και το καλοκαίρι ήταν μόνο τα τρία, λόγω έλλειψης προσωπικού. Δηλαδή έχουμε ασθενοφόρα που δεν λειτουργούν διότι η κυβέρνηση αρνείται να προσλάβει το απαιτούμενο προσωπικό!

Σήμερα λοιπόν τα δέκα ασθενοφόρα έγιναν έντεκα και το Π.Ι. Γενναδίου διαθέτει καινούργιο ασθενοφόρο. Ρωτάμε λοιπόν δημόσια το υπουργείο υγείας και τους τοπικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης, να απαντήσουν πότε θα προσληφθεί στο Π.Ι. Γενναδίου το απαραίτητο προσωπικό, οδηγών και συνοδών ασθενών που απαιτούνται για την λειτουργία του ασθενοφόρου;

Η επιτροπή αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου διεκδικεί σήμερα από την κυβέρνηση άμεσα:

Την πρόσληψη όλου του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία του νέου ασθενοφόρου όλο τον χρόνο.

Την πρόσληψη μόνιμου ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού στο Π.Ι. Γενναδίου.

Την μονιμοποίηση των τριών συμβασιούχων νοσηλευτριών.

Την πρόσληψη ακόμα τριών νοσηλευτριών ώστε να καλύπτονται επαρκώς όλες οι εφημερίες.

Την αναβάθμιση του Π.Ι. Γενναδίου σε σύγχρονο κέντρο υγείας με όλο το απαραίτητο μόνιμο υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό.

Για αυτά τα πολύ σοβαρά προβλήματα της δημόσιας υγείας η επιτροπή αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου θα συνεδριάσει το Σάββατο 21/01 στις 18:30 στο σχολείο της Λαχανιάς.

rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου