Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Αναγκαστικά ρεπό στα πληρώματα του ΕΚΑΒ λόγω βλαβών στα ασθενοφόρα

 

Τριτοκοσμικές συνθήκες επικρατούν στο ΕΚΑΒ με τους υπεύθυνους να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, καθώς αναγκάζονται να δίνουν υποχρεωτικά ρεπό στους εργαζομένους, γιατί έχει τεθεί εκτός λειτουργίας μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων το οποία έχουν υποστεί βλάβες.

Το γεγονός αυτό αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα σχετικά με την ποιότητα παροχής υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, το οποίο πληρώνει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός για να μην λαμβάνει τις υπηρεσίες του. Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να μην αναφερθεί το γεγονός πως ανατίθενται σε ιδιωτικά ασθενοφόρα οι διακομιδές νοσηλευόμενων που έλαβαν εξιτήρια ή μετέβησαν στο νοσοκομείο για  εξετάσεις κ.ά.

Από ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγκάζει τους πολίτες να πληρώνουν για παροχές δημοσίων υπηρεσιών τις οποίες δεν λαμβάνουν και την ίδια στιγμή τους οδηγεί στο να χρυσοπληρώνουν τις ίδιες υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα και ανθρώπινα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός, πως οι λίστες αναμονής για τα πρωινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία είναι υπερπλήρεις, με τους ασθενείς να πρέπει να περιμένουν μέχρι και χρόνια για να εγχειριστούν καταδικασμένοι να τυραννιούνται στο κρεβάτι του πόνου. Αιτία της εν λόγω παθογένειας, είναι οι ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στα νοσοκομεία. Αντ’ αυτού, αντί να καλύψει τα κενά των θέσεων με γιατρούς και νοσηλευτές, επιλέγει να νομιμοποιήσει το γνωστό σε όλους “φακελάκι”, ψηφίζοντας ένα φιλελεύθερο νομοσχέδιο, επιτρέποντας σε ιδιώτες γιατρούς, να πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία εισπράττοντας το ποσό των 600 ευρώ για τις υπηρεσίες τους!

Εκ του αποτελέσματος, οι πολίτες πληρώνουν μέσω των ασφαλιστικών τους εισφορών για παροχές δημοσίων υπηρεσιών, τις οποίες δεν λαμβάνουν και αναγκάζονται να τις χρυσοπληρώνουν ξανά στους μεγαλοκαρχαρίες οι οποίοι αφαιμάζουν τις τσέπες τους. Αδιαμφισβήτητα, όλα τα παραπάνω, οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέβαλε με τον τρόπο της στους Έλληνες φορολογουμένους.

kontranews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου