Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Από την κινητοποίηση σε σύσκεψη φορέων για την υγειονομική θωράκιση της Χίου

 

Βάζουν μπροστά τις μηχανές τα συνδικάτα, προκειμένου να ενεργοποιήσουν την τοπική κοινωνία για τα ζητήματα που ταλανίζουν τις δημόσιες δομές υγείας στο νησί μας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ν. Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, Παναγιώτης Νικήτας "δεν μπορούν οι ανθρώπινες ζωές να γίνονται θυσία στο βωμό της εμπορευματοποίησης της υγείας" και κάλεσε πολίτες και σωματεία να μετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης στην είσοδο του Νοσοκομείου, με αφορμή την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ και τα τραγικά περιστατικά που έχουμε όλο και συχνότερα, με την αδυναμία ανταπόκρισης του στην άμεση διακομιδή ασθενών.

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κώστας Λίνας, σημείωσε ότι την ίδια μέρα στις 6.30το απόγευμα καλεί σε σύσκεψη όλους τους φορείς, συνδικαλιστικούς, επιστημονικούς, αυτοδιοικητικούς κ.α. στο Εργατικό Κέντρο γιατί πρέπει επιτέλους - όπως είπε χαρακτηριστικά- η φωνή της Χίου να ακουστεί στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και να στελεχωθούν οι δομές υγείας.

"Εδώ και αρκετό διάστημα προσπαθούμε να κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση για να οργανωθούμε. Δυστυχώς πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο με το ΕΚΑΒ, αλλά και με το Κέντρο Υγείας Χίου, στο οποίο πλέον οι γιατροί είναι ελάχιστοι, και με το Νοσοκομείο και με τα περιφερειακά ιατρεία. Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά τα μνημόνια και τον covid.  Πόσο θα το ανεχόμαστε αυτό;", διερωτήθηκε ο κος Λίνας επισημαίνοντας ότι η υγεία είναι το κύριο για το οποίο οφείλει η τοπική κοινωνία να ενεργοποιηθεί.


alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου