Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Κέρκυρα: Καθυστέρησε το ΕΚΑΒ σε τραυματισμό από τροχαίο – Μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο της Κλινικής “Αλέξανδρος Μάστορας”

 

Ένα ακόμα περιστατικό στο οποίο υπήρξε καθυστέρηση στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σημειώθηκε χτες το απόγευμα στις 19:30 στην κολώνα του Ντάγκλας στην παραλιακή στην διάβαση πεζών.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Σταμάτη Καταπόδη: Καλέσαμε το ΕΚΑΒ και μετά από ένα τέταρτο δεν είχε έρθει. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή περνούσε ένα ασθενοφόρο ιδιωτικό από την Κλινική “Αλέξανδρος Μάστορας” και οι διασώστες αμέσως σταμάτησαν, αρχικά να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες για να σταθεροποιήσουν το σώμα του τραυματία, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ να τον παραλάβει. Επειδή το ΕΚΑΒ δεν ερχόταν τον έβαλαν στο ασθενοφόρο και τον μετέφεραν εκείνοι.

Σε δύο πράγματα θέλω να δώσω βάση,πρώτον δεν μετακινούμε τραυματία αν δεν γνωρίζουμε το πώς γιατί μπορεί να του κάνουμε μεγάλη ζημιά, το λέω γιατί έτρεξαν κάποιοι και πήγαν να τον μετακινήσουν, ευτυχώς τους φώναξα να μην τον αγγίξουν και δεν τον μετακίνησαν,οι διασώστες τον μετακίνησαν με ειδικό φορείο και του φόρεσαν κολάρο.

Δεύτερον και βασικότερο πόση ώρα θα έπρεπε να περιμένει ο άνθρωπος στην άσφαλτο άραγε μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ?

Εννοείτε πως αυτό που λέω δεν έχει να κάνει με τον αγώνα που κάνουν οι διασώστες που δίνουν το 200% των δυνατοτήτων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου