Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Όταν ο Θάνος Πλεύρης θα έλυνε την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ μέσα στον Ιούνιο

 

Το καλοκαίρι πλησιάζει προς το τέλος του και η Χίος παρέμεινε για όλη τη θερινή περίοδο με ΕΝΑ ασθενοφόρο κατά την απογευματινή-βραδινή βάρδια.

Τα επείγοντα περιστατικά που κλήθηκε να εξυπηρετήσει είναι εκατοντάδες και πολλές φορές το ΕΚΑΒ κλήθηκε να πάει από το ένα σημείο της Χίου στο άλλο για να μεταφέρει διαφορετικούς συμπολίτες και επισκέπτες στο Σκυλίτσειο.

Την Κυριακή ήρθε η ώρα που δεν σταθήκαμε τυχεροί ως νησί και ένας 55χρονος πυροσβέστης που υπέστη ανακοπή δεν πρόλαβε να φτάσει στο Σκυλίτσειο με το μοναδικό ασθενοφόρο να βρίσκεται σε άλλο περιστατικό και όταν έφτασε ήταν ήδη αργά.

Ανεξάρτητα του εάν ο άτυχος 55χρονος σωζόταν ή όχι, η Χίος συνεχίζει σε ομηρία καθώς το 5ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας εξυπηρετείται με ένα και μοναδικό ασθενοφόρο.

Επειδή όλα είναι καταγεγραμμένα, στις 6 Ιουνίου ο Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Χίο, είχε διαβεβαιώσει ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το ΕΚΑΒ Χίου θα είχε στελεχωθεί με επικουρικό προσωπικό για να λυθεί το πρόβλημα την καλοκαιρινή περίοδο.

Υγ. Μάλλιασε η γλώσσα του εκπροσώπου του ΕΚΑΒ Χίου, Φώτη Βύρα, όλο το καλοκαίρι να ζητά στελέχωση του ΕΚΑΒ. Οι Χιώτες δεν βαρεθήκαμε να περιμένουμε ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις; Τιμά το νησί μας στο οποίο, για μεγάλο διάστημα φέτος καλοκαίρι, βρίσκονται πάνω από 100.000 κόσμου να ζει με τον κίνδυνο; Μήπως ήρθε η ώρα να αντιδράσουν οι Χιώτες μαζικά;

Υγ2. Τροφή για σκέψη: https://tvpatrida.gr/sto-molyvo-vrethike-asthenoforo-tou-ekav-edo-akoma-perimenoume/ Εμείς έχουμε Υπουργό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου