Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Καθιερωμένες πλέον από την κυβέρνηση ΝΔ οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των νυχτερινών και υπερωριών

 

Aπλήρωτοι για τις τακτικές εφημερίες και την εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές του μηνός Ιουλίου παραμένουν χιλιάδες εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας, λόγω της μη εκταμίευσης των αναγκαίων κονδυλίων για το 3ο τρίμηνο 2022 (Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος).  

Αυτή η καθυστέρηση δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, αλλά τον τελευταίο χρόνο επαναλαμβάνεται σε κάθε αλλαγή τριμήνου πληρωμών.

Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις νοσοκομείων δεν επαρκούν τα κονδύλια με αποτέλεσμα να μένουν ακόμα πιο πίσω οι πληρωμές (οφείλονται από το Μάϊο και τον Ιούνιο) ή να γίνονται οριζόντιες περικοπές για να συμπληρωθούν τους επόμενους μήνες. 

Ενώ το Υπουργείο Υγείας έχει υποσχεθεί αναπροσαρμογή των σχετικών κονδυλίων, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Παράλληλα χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις πρόσθετες εφημερίες τους για 14 μήνες, από τον Ιούλιο 2021.  Σε πολλά νοσοκομεία υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και στην καταβολή της πρόσθετης αποζημίωσης για εφημερίες των γιατρών σε κλινικές και ΜΕΘ COVID.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι είναι πλέον καθιερωμένες από την κυβέρνηση ΝΔ οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των εφημεριών και των νυχτερινών και υπερωριών και των αργιών για τους εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στα τρία χρόνια της πανδημίας κατάφερε να μετατρέψει τους εργαζόμενους στην υγεία από ήρωες… σε …επαίτες για τα δεδουλευμένα τους!

Εννοείται ότι απέναντι σε αυτή την συνεχιζόμενη κατάσταση καθυστερήσεων πληρωμής δεδουλευμένων οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά, γιατί διαφορετικά αντί για …αυξήσεις το μόνο που θα δουν θα είναι … μόνιμες καθυστερήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου