Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Προβλέπεται δύσκολο καλοκαίρι για το ΕΚΑΒ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

«Βάσει της εμπειρίας μου όλα αυτά τα χρόνια, νομίζω ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι δύσκολο και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατό περισσότερο. Θα δώσουμε αγώνα για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής μας, σώζοντας και φέτος, όσον το δυνατό περισσότερες ανθρώπινες ζωές».

Τα παραπάνω υπογράμμισε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί, ώστε να αποφύγουν τα τροχαία ατυχήματα, αλλά και τους πνιγμούς στη θάλασσα, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για την αύξηση των προσφυγικών ροών που με τη σειρά τους προκαλούν καταδιώξεις και ατυχήματα.

«Είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί με τρία ασθενοφόρα το πρωί, τρία το απόγευμα και δύο το βράδυ όλη η Π.Ε. Καβάλας»

«Πράγματι περιμένουμε αρκετούς επισκέπτες το φετινό καλοκαίρι στην Π.Ε. Καβάλας κι αυτό συνεπάγεται πιθανή αύξηση στα τροχαία ατυχήματα, είτε πνιγμούς στη θάλασσα, καθώς η ακτογραμμή μας είναι τεράστια και είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί με τρία ασθενοφόρα το πρωί, τρία το απόγευμα και δυο το βράδυ. Γενικότερα είναι δύσκολο να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε επείγον περιστατικό, μην επικεντρώνουμε μόνο στα τροχαία. Υπάρχουν εργατικά ατυχήματα, καρδιακές ανακοπές, αλλά και ξανά το θέμα των μεταναστών που μετά από καταδίωξη συνήθως καταλήγουν σε τροχαία ατυχήματα», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

Λίγο χειρότερα από πέρυσι τα πράγματα όσον αφορά το προσωπικό στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας – Δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα τουλάχιστον ενίσχυση με επικουρικό προσωπικό

«Όσον αφορά το προσωπικό είμαστε λίγο χειρότερα από πέρυσι. Υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις, συνάδελφοι σε άλλα παραρτήματα κλπ. Περιμέναμε επικουρικό προσωπικό, όμως δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αυτό. Δεν ξέρουμε αν θα ενισχυθούμε. Η περιοχή μας έχει αεροδρόμιο, λιμάνια, αλλά και είναι κοντά στα σύνορα με χιλιάδες επισκέπτες από τα Βαλκάνια κι όλα αυτά μας δημιουργούν μια επιπλέον ανησυχία για το κατά πόσο θα μπορέσουμε και φέτος να καλύψουμε όσο το δυνατό καλύτερα τα επείγοντα περιστατικά», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Κώστας Τσιτσιλικάκης, ζητώντας από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και μάλιστα όσοι χρησιμοποιούν δίκυκλο στις μετακινήσεις τους.

Έκκληση στους πολίτες να μην καλούν ασθενοφόρο για «ψύλλου πήδημα», τη στιγμή που κάποιος άλλος πολίτης μπορεί να το έχει μεγάλη ανάγκη

Εκεί που στάθηκε ιδιαίτερα ο κ. Τσιτσιλικάκης ήταν το γεγονός της «εύκολης» και για χωρίς λόγο πολλές φορές απασχόλησης του Ε.Κ.ΑΒ. σε περιστατικά ήσσονος σημασίας, που εν δυνάμει μπορεί να αποβεί μοιραία για κάποιον που πραγματικά έχει ανάγκη ένα ασθενοφόρο.

«Για παράδειγμα πρόσφατα μας κάλεσαν από περιοχή της Θάσου, νομίζω τουρίστες πρέπει να ήταν, για το παιδί τους που είχε πόνο στο αυτί. Νομίζω ότι είναι υπερβολή να καλείται ένα ασθενοφόρο για τέτοιο περιστατικό. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί το ασθενοφόρο κάποιος άλλος με όντως σοβαρό πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτσιλικάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα των δευτερογενών διακομιδών που όπως είπε εδώ και δυο χρόνια ταλαιπωρούνται πολίτες που δεν μπορούν να φύγουν με δωρεάν μέσο από το νοσοκομείο, ενώ ζήτησε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να προβεί σε προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.

«Τα ασθενοφόρα είναι καινούργια ηλικιακά, αλλά χιλιομετρικά είναι επιβαρυμένα. Έχουμε οχήματα με 350.000 ή και 400.000 χιλιόμετρα…»

Τέλος, για την κατάσταση των ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, ο κ. Τσιτσιλικάκης δήλωσε: «Τα ασθενοφόρα είναι καινούργια ηλικιακά, αλλά χιλιομετρικά είναι επιβαρυμένα. Έχουμε οχήματα με 350.000 ή και 400.000 χιλιόμετρα. Κινούνται συνεχώς. Ένα καλά συντηρημένο ασθενοφόρο θα μπορούσε να φτάσει στα διπλάσια νούμερα από ό,τι σήμερα. Το προηγούμενο διάστημα και μέσω της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., υπήρξε ένα πρόγραμμα ανανέωσης στόλου. Περιμένουμε το επόμενο διάστημα να ενισχυθούμε με ασθενοφόρα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό που θα μας βοηθήσει να κάνουμε ευκολότερα τη δουλειά μας».

kavalawebnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου