Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Τι συμβαίνει με τις κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ ΑΓΡΙΝΙΟΥ;

 

Αρκετή συζήτηση σηκώνει το θέμα των κινητών μονάδων του ΕΚΑΒ Αγρινίου καθώς από τα επτά ασθενοφόρα του στόλου του, μόνο ένα αποτελεί κινητή μονάδα στην οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν χειρουργεία κατά τη διάρκεια μίας διακομιδής από ένα νοσηλευτικό ίδρυμα σε ένα άλλο.

Οι κινητές μονάδες είναι οχήματα τα οποία είναι εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα, ώστε να μπορούν να παρασχεθούν έκτακτες βοήθειες σε ασθενείς που χρίζουν διασωλήνωσης ή ακόμη και σε περιπτώσεις που απαιτείται να πραγματοποιηθεί χειρουργείο κατά την διακομιδή ασθενούς.

Το ΕΚΑΒ Αγρινίου λοιπόν διαθέτει στη δύναμή του τρία τέτοια οχήματα, από τα οποία όμως μάχιμο είναι μόνο το ένα (και μάλιστα αυτό διανύει αισίως το 24ο έτος κατά το οποίο παρέχει τις υπηρεσίες του, με ότι αυτό συνεπάγεται). Τα δύο από τα τρία αποτελούν δωρεές της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών από το 2009 και βρίσκονται στο συνεργείο, το ένα εδώ και περίπου τρία χρόνια (!) και το άλλο για περίπου δύο μήνες. Αυτό έχει αφήσει το ΕΚΑΒ Αγρινίου με μόλις μία κινητή μονάδα, αφού τα υπόλοιπα οχήματα είναι απλά ασθενοφόρα.

Σε περίπτωση που προκύψει κάποιο έκτακτο περιστατικό και η κινητή μονάδα είναι απασχολημένη με άλλο περιστατικό, ουσιαστικά χρησιμοποιούνται απλά ασθενοφόρα στα οποία το νοσοκομείο Αγρινίου φορτώνει φορητά μηχανήματα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που παρουσιάζονται. Βέβαια κάπου εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει μία κινητή μονάδα (καινούργια) που προορίζεται από την 6η ΥΠΕ για το ΕΚΑΒ Αγρινίου, όμως «κρατείται» από το ΕΚΑΒ Πατρών στην Πάτρα για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν εκεί.

Το πρόβλημα πάντως παραμένει αφού για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι στην Υγεία αναγκάζονται να «αυτοσχεδιάζουν» για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο και να παρέχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς που το έχουν ανάγκη, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. 

aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου