Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Άφαντος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη «θερμή» υποδοχή των υγειονομικών

 

Απουσία πήρε ο πρωθυπουργός στο... ραντεβού που είχε με τους υγειονομικούς, καθώς τελικά ματαιώθηκε η επίσκεψή του στο Γ.Ν. Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», το γνωστό «Λοιμωδών», με αφορμή τα εγκαίνια της Παιδοψυχιατρικής κλινικής εφήβων 14-18 ετών. Παρότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, όπως και σωματεία εργαζομένων από άλλες μονάδες, επεφύλασσαν στον πρωθυπουργό «θερμή» υποδοχή, το παρών έδωσε μόνο η Μίνα Γκάγκα.

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαμψε διά της απουσίας του, η κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους υγειονομικούς ώστε να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων «Θριάσιο», ΨΝΑ Δαφνί και «Αττικόν», με τους συγκεντρωμένους να διεκδικούν την πλήρη επαναλειτουργία του «Λοιμωδών» ως σύγχρονου, δωρεάν και δημόσιου νοσοκομείου, με όλα του τα τμήματα, τις κλινικές τα χειρουργεία, με όλες τις σύγχρονες υποδομές, με όλο το απαραίτητο επιστημονικό ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό μόνιμης εργασίας με βάση τις σημερινές ανάγκες.

Οι διαδηλωτές φώναξαν υπέρ ενός δημόσιου συστήματος Υγείας, ενάντια στους ιδιώτες. «Τέρμα πια στον εμπαιγμό, να ανοίξει τώρα το “Λοιμωδών”» και «Νοσοκομεία σύγχρονα απαιτούμε, με τίποτα λιγότερο δεν θα συμβιβαστούμε», τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Νέος εμπαιγμός της κυβέρνησης

Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την πρωτοβουλία τρίτων προς όφελός της, στήνοντας ένα νέο επικοινωνιακό σόου. Η κλινική που εγκαινιάστηκε και έχει δυναμικότητα 15 κλίνες δημιουργήθηκε μετά από τη δωρεά του ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης». Όπως τόσες φορές στο πρόσφατο παρελθόν, έτσι και τώρα, η κυβέρνηση καρπώνεται δωρεές στις οποίες δεν συνέβαλε κατ’ ελάχιστον.

Την ίδια ώρα, εκεί που χρειάζεται όντως να παρέμβει η Πολιτεία, υπάρχει σιγή ιχθύος. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τη στελέχωση της κλινικής, ενώ δεν έχει κατατεθεί κανένας προϋπολογισμός λειτουργίας της. Παράλληλα, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο διασυνδεσιμότητας της Παιδοψυχιατρικής με άλλα τμήματα.

Μόνιμα στο στόχαστρο της Ν.Δ.

Υπενθυμίζεται ότι το Γ.Ν. Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» έκλεισε ξαφνικά επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη, το 2013. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να νομιμοποιήσει όλα τα κτήρια του νοσοκομείου και έκανε διαγωνισμό για την αποκατάσταση των υποδομών και την επαναλειτουργία του νοσοκομείου.

Μέσα στην πανδημία, το «Λοιμωδών» ανέπτυξε κλινική αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό, με ελάχιστο υγειονομικό προσωπικό, το οποίο μετακινήθηκε από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Όταν ακολούθησε η ύφεση της πανδημίας, το νοσοκομείο επανήλθε στην εγκατάλειψη. Επίσης, το βάρος που σήκωσε το Γ.Ν. Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» ήταν αρκετά σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογικά.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου