Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Εδώ και τώρα άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

 

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες»

Μπήκε και ο Ιούνιος και ακόμα η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην εκταμίευση των σχετικών κονδυλίων για τα δεδουλευμένα και τις Εφημερίες των εργαζομένων στην Υγεία για το Β΄ Τρίμηνο του 2022.

Παρά τις σχετικές διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις των Ομοσπονδιών αλλά και Σωματείων, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Υγείας ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ δεν έχουν προχωρήσει στη σχετική εκταμίευση εδώ και 1 ½ μήνα, μη δίνοντας ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ για τη καθυστέρηση.

Προκαλεί δε απορίες η «καθυστέρηση» αυτή γιατί πρόκειται για ΜΟΝΙΜΗ και ΤΑΚΤΙΚΗ δαπάνη, που έχει εγκριθεί από το Προϋπολογισμό και έχει ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ το σχετικό κονδύλι για την ετήσια δαπάνη των δεδουλευμένων των εργαζομένων (νύχτες, Κυριακές, αργίες και υπερωρίες) και οι εφημερίες του Ιατρικού και του Επιστημονικού Προσωπικού.

Μάλιστα σε πολλά Νοσοκομεία, λόγω ελλιπών πιστώσεων του Α΄ Τριμήνου, δεν έχουν  καταβληθεί και τα δεδουλευμένα- εφημερίες του Μαρτίου.

Αντίστοιχα καθυστερήσεις εμφανίζονται και για τη Πρόνοια και το ΕΚΑΒ. Ενώ το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στις δομές της  Α'θμιας, όπου οι καθυστερήσεις και οι διοικητικές αδυναμίες έχουν οδηγήσει σε καθυστερήσεις  πολλών μηνών.

Είναι προφανές, ότι οι καθυστερήσεις στη πληρωμή των δεδουλευμένων, αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδίου απαξίωσης και υπονόμευσης των Δημοσίων Δομών Υγείας- Πρόνοιας - ΕΚΑΒ. Και έρχονται να «δέσουν» με τις απολύσεις των συμβασιούχων, την «εγκληματική» καθυστέρηση της προκήρυξης των 4.000 + 910 μόνιμων θέσεων, τις αναστολές λειτουργίας τμημάτων (Σύρος, Παπανικολάου κ.α.) αλλά και Νοσοκομείων (Καραμανδάνειο) τους 5.000 λιγότερους μόνιμους Υγειονομικούς, τα χρέη του 1,5 δις την λειτουργική και οικονομική «ασφυξία» που βιώνουν οι Δημόσιες Δομές Υγείας.

Ακόμα και εάν τις επόμενες μέρες, εκταμιευθεί το κονδύλι, τα σοβαρά προβλήματα από τις εγκληματικές πολιτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ. στην Υγεία - Πρόνοια - ΕΚΑΒ θα είναι ΕΔΩ βάζοντας εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία στη προσβασιμότητα των πολιτών και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οφείλουν τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες να κλιμακώσουν τις παρεμβάσεις και τις δράσεις τους  για την ΑΜΕΣΗ πληρωμή των δεδουλευμένων και να πάρουν πρωτοβουλίες για την συγκρότηση ενός μεγάλου Κοινωνικού Μετώπου για να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε ένα Ισχυρό Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας - ΕΚΑΒ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου