Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Αναζητούσαν απεγνωσμένα ασθενοφόρο στον Μεσοπόταμο – Κατέληξε 51χρονος άντρας

 

Ένα περιστατικό το οποίο είχε τραγική κατάληξη, σημειώθηκε εχθές το απόγευμα στον Μεσοπόταμο του Δήμου Πάργας.

Άντρας, γύρω στα 51, ο οποίος φέρεται να υπέστη εχθές έμφραγμα, κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών, κατέληξε δυστυχώς λίγες ώρες μετά στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Το περιστατικό έγινε αργά το απόγευμα. Ο άντρας, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κάτοικος Αγιάς, βρέθηκε στον Μεσοπόταμο προκειμένου να βοηθήσει σε εργατικές εργασίες φιλικό του πρόσωπο. Κάποια στιγμή δεν αισθάνθηκε καλά και κατέρρευσε. Με τη βοήθεια φίλων του μεταφέρθηκε με Ι.Χ. στον Μεσοπόταμο και στον σταθμό του ΕΚΑΒ, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η τοπική κοινωνία ξεσπά, μετά μάλιστα και τις απεγνωσμένες προσπάθειες που κατέβαλαν κάτοικοι του χωριού, μιας και ο σταθμός ΕΚΑΒ, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες ήταν κλειστός.

Γιατρός που έφτασε με ασθενοφόρο από το ΚΥ Πάργας, αφού του Καναλλακίου δεν εφημέρευε, κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν στο PREVEZANEWS κάτοικοι. Στη συνέχεια ο άντρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, όπου δυστυχώς κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Το παραπάνω τραγικό περιστατικό φέρνει ξανά στην επικαιρότητα την μεγάλη έλλειψη που υπάρχει στις δομές υγείας στον νομό Πρέβεζας.

Πριν από καιρό, μέσα σε τυμπανοκρουσίες, ανακοινώθηκε η ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο. Τότε είχε λεχθεί από επίσημα χείλη πως η ίδρυση του σταθμού θα αποτελέσει σωτηρία για όλη την περιοχή.

Δεν αρκεί όμως ένα κτίριο. Χρειάζεται και ανθρώπινο δυναμικό για να λειτουργήσει κανονικά.

Σήμερα ο σταθμός υπολειτουργεί μιας και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπάρχει προσωπικό ικανό σε αριθμό να καλύψει όλες τις βάρδιες.

Από την άλλη, η εναλλάξ εφημερία των ΚΥ Καναλλακίου και Πάργας είναι ένα ακόμη αγκάθι στην άμεση αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών μιας μεγάλης σε έκταση περιοχής.

Το αποτέλεσμα είναι πως ένας άνθρωπος έφυγε από την ζωή χωρίς να έχει λάβει, μια ανάσα από τον κλειστό σταθμό του ΕΚΑΒ, την άμεση βοήθεια που ίσως και να του έσωζε τη ζωή.

Αυτό μάλλον δεν θα γίνει ποτέ γνωστό.

prevezanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου