Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Τα τροχαία θερίζουν στους δρόμους των νησιών μας- Ακούει κανείς;

 

Δεν υπάρχουν πλέον λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στο νησί της Ρόδου με  τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Λίγο πριν τις 5 χθες  τα ξημερώματα, ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα,  παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία, όταν οδηγός ιχ αυτοκινήτου, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του,  και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε δέντρο, επί της Ρόδου - Φαληρακίου κοντά στο ξενοδοχειακό συγκρότημα ΚΑΛΥΨΩ.
Όπως δήλωσε μιλώντας στη "ΡΟΔΙΑΚΗ" ο ιδιοκτήτης της εταιρείας οδικής βοήθειας ΣΙΕΧ κος Μουσταφά Σιέχ, που ήταν από τους πρώτους που ειδοποιήθηκαν και έφθασαν στο σημείο, το τροχαίο ατύχημα ήταν πραγματικά τρομακτικό:

Η μηχανή του οχήματος ξεριζώθηκε από το σώμα του αυτοκινήτου, ενώ το σασί του τσακίστηκε στα δύο!
Μέσα από τα συντρίμμια του οχήματος όμως, σαν από θαύμα βγήκαν ζωντανοί οδηγός και συνοδηγός. Ο δεύτερος έφερε κάταγμα στο χέρι του και ελαφρά τραύματα,  και για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου με το ΕΚΑΒ για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Κλιμάκιο της Τροχαίας Ρόδου που έφθασε στο σημείο, έκλεισε για αρκετή ώρα το ένα ρεύμα κυκλοφορίας προκειμένου να καθαριστεί το οδόστρωμα από τα λάδια και τα κομμάτια από τις λαμαρίνες του αυτοκινήτου.
Σημειώνεται ότι από την αρχή του χρόνου τα Δωδεκάνησα θρηνούν 10 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, ενώ οι τραυματίες που διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ από τροχαία ατυχήματα για να νοσηλευτούν ή να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ξεπερνούν τους 150!

Ο χάρτης των τροχαίων δυστυχημάτων στα νησιά μας
Σημειώνεται ότι από την αρχή της χρονιάς, έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο των νησιών μας, συνολικά 10  άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους  ήταν νέα παιδιά ηλικίας από 17 έως 24 ετών.
Πιο συγκεκριμένα:
- Στις 26 Ιανουαρίου 2022,  2 νεαροί ηλικίας 18 και 19 ετών στο νησί της Κω.


- Στις 13 Φεβρουαρίου ο 52χρονος Γ. Γρηγορόπουλος,  από τον Αρχάγγελο, όταν  το όχημα, το οποίο οδηγούσε, βγήκε εκτός πορείας και έπεσε σε γκρεμό ύψους 20 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
- Στις 23 Απριλίου ο Αντώνης Λάσκαρης  του Δαμιανού,  από τον Θεολόγο 24 μόλις ετών, όταν έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε ανάμεσα σε Αφάντου και Λαδικό.

- Στις 28 Απριλίου,   ένας 50χρονος,  στο νησί της Κω.
- Στις 2 Μαΐου,  ο Σωτήρης Κεφάλας του Μιχαήλ, από τη Σορωνή, σε ηλικία μόλις 19 ετών,  όταν το όχημα, στο οποίο επέβαινε, βγήκε εκτός δρόμου,  στη διαδρομή από Άγιο Σουλά προς Σορωνή.

Στις 25 Απριλίου,  ένας 33χρονος αλλοδαπός,  που επιχείρησε να εισέλθει με το δίκυκλό του,  επί της Ρόδου- Λίνδου και συγκρούστηκε με ταξί.
Στις 4 Ιουνίου, ένας 25χρονος , οδηγός δικύκλου έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα,  στη Νότια Ρόδο, όταν συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο αυτοκίνητο. Στις 13 Ιουνίου, μια 72χρονη,  στην Αστυπάλαια,  που επέβαινε σε ιχ αυτοκίνητο μαζί με άλλα τρία άτομα, το οποίο έπεσε στο γκρεμό.
Στις 16 Ιουνίου, 73χρονος,  στην Κάλυμνο,  το αυτοκίνητόο του οποίου κατέληξε στη θάλασσα.

rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου