Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του EKAB Χανίων για το περιστατικό στον Κλαδισό

Χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Αθλητικό κέντρο Κλαδισού, ημεδαπός άνδρας έσπασε και διέρρηξε Ι.Χ. αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα έξω από το κλειστό γυμναστήριο, ένα από τα οποία ανήκε σε διασώστη του ΕΚΑΒ, ο οποίος ήταν σε βάρδια. Χαρακτηριστικό του θράσους του δράστη ήταν ότι τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα έξω ακριβώς από τη στέγαση του ΕΚΑΒ και πολύ κοντά στο ασθενοφόρο. Ο δράστης έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση της Αστυνομίας συνελήφθη.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται τέτοια περιστατικά στην πόλη μας, όπως δεν είναι και η πρώτη φορά που διασώστες του ΕΚΑΒ γίνονται στόχοι ανάλογων πράξεων, όπως για παράδειγμα η κλοπή προσωπικών αντικειμένων συναδέλφου μας μέσα από το ασθενοφόρο τη στιγμή που ο ίδιος φρόντιζε ασθενή.

Χαρακτηριστική είναι η αγανάκτηση του ιατρού του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνου Λάμπρη οποίος σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό γράφει:

«Δε φτάνει που τρέχουμε με κίνδυνο της ζωής μας για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και ώρες ώρες δεν υπολογίζουμε πάνω στην ένταση ότι έχουμε πίσω γυναίκες και παιδιά, δεν φτάνει που ακούμε ύβρεις του στυλ γιατί άργησες 5 λεπτά, δεν φτάνει που δεχόμαστε προπηλακισμούς, δεν φτάνει που δουλεύουμε υπό αντίξοες συνθήκες μέσα στα αίματα, λάσπες, βρωμιές, δεν φτάνει που οι πιο πολλοί είναι με δισκοκήλες γιατί μεταφέρουν υπέρβαρους, δεν φτάνει που βλέπουμε μαχαιρωμένους, πυροβολημένους, ακρωτηριασμένους και πρέπει να πάμε σπίτια μας και να είμαστε απόλυτα φυσιολογικοί με τέτοιες εικόνες καθημερινά δεν φτάνει που έχουμε την αδιαφορία της πολιτείας στα προβλήματα μας έχουμε και τις κλοπές των ιδιωτικών μας αυτοκινήτων εν ώρα υπηρεσίας. Ο δράστης σεσημασμένος κακοποιός συνελήφθη από την άμεση επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία!»

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Τομέα Χανίων ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση επέμβαση και για την αποτελεσματικότητά της.

parakritika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου