Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργασία Δήμου Μετεώρων και ΕΚΑΒ για την εκπαίδευση κατοίκων χωριών του ορεινού όγκου στην παροχή πρώτων βοηθειών

Ένα πρότυπο πρόγραμμα για την εκπαίδευση πολιτών σε χωριά του ορεινού όγκου στην παροχή πρώτων βοηθειών, καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή ξεκίνησε ο Δήμος Μετεώρων σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ. Η πρώτη εκπαιδευτική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής, στην Αγναντιά Καλαμπάκας με τη συμμετοχή της μεγαλύτερης πλειοψηφίας των κατοίκων του χωριού. 

Συντονιστής της δράσης είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ιατρός Αθανάσιος Ρουστάνης. Την εκπαίδευση των πολιτών πραγματοποίησαν το προσωπικό του ΕΚΑΒ Βασίλης Ρακοβίτης και Νίκο Βράντζας.


Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ιατρός Αθανάσιος Ρουστάνης τόνισε τα εξής: «Ως Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τον ΕΚΑΒ και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του ορεινού όγκου του Δήμου μας ξεκινάμε ένα πρότυπο πρόγραμμα για την εκπαίδευση πολιτών στην παροχή πρώτων βοηθειών. Μαζί με τον Δήμαρχο Λευτέρη Αβραμόπουλο λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει ο Δήμος μας και λόγω της ορεινότητας αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα ώστε οι κάτοικοι των χωριών του ορεινού όγκου να είναι σε θέση να προσφέρουν άμεσα τις πρώτες βοήθειες σε συνανθρώπου τους που θα βρίσκονται σε ανάγκη. Είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα προσφοράς στον συνάνθρωπο με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ευχαριστώ, τον Πρόεδρο της Αγναντιάς Βασίλη Παππά και το ΕΚΑΒ για τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία. Μετά την Αγναντιά θα ακολουθήσουν και άλλα χωριά του ορεινού όγκου όπου θα γίνει ανάλογη δράση.

trikalaidees.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου