Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Ξεκίνησαν τις αεροδιακομιδές τα ελικόπτερα AW109s Trekker, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το ΕΚΑΒ

 

Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δώρισε 2 ελικόπτερα Augusta Westland 109 Trekker της εταιρείας Leonardo, συνολικής αξίας 10,1 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Τα ελικόπτερα AW109s Trekker, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το ΕΚΑΒ, ξεκινησαν τις αποστολές αερομεταφοράς ασθενών από όλη τη νησιωτική χώρα.

Αυτό έγινε γνωστό από την Πολεμική Αεροπορία, με την ευκαιρία της σημερινής πρώτης αποστολής αεροδιακομιδής με τον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου από το αεροδρόμιο της Σύρου.

«Είμαστε δίπλα σας, πετάμε όπου χρειαστεί!» αναφέρεται σχετικά στον επίσημο λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας στο "X".

Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δώρισε 2 ελικόπτερα Augusta Westland 109 Trekker της εταιρείας Leonardo, συνολικής αξίας 10,1 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Tα συγκεκριμένα ελικόπτερα έχουν διαμόρφωση MEDICAL και επιχειρούν μέρα και νύχτα σε πτήσεις Αεροδιακομιδών από την 112ΠΜ της Ελευσίνας.

businessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου