Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Τραυματίας στην Κάσο πέθανε γιατί αφέθηκε στη μοίρα του μετά από τηλεφωνική διάγνωση!!

 

Τραγωδία στην Κάσο! Ενας 75χρονος, στα καλά καθούμενα γλίστρησε, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι. Αμέσως εκλήθη ο γιατρός του Κέντρου Υγείας που διαπίστωσε πως ο άτυχο 75χρονος είχε χτυπήσει σοβαρά και ήδη είχε χάσει αισθήσεις και ήταν σε κώμα, με εσωτερική αιμορραγία.

Ολες οι αρχές της Κάσου κινητοποιήθηκαν άμεσα για να μεταφερθεί ο τραυματίας με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Ρόδου ή σε νοσοκομείο της Κρήτης.

Η περιγραφή του γιατρού από την Κάσο, έκανε τα νοσοκομεία να μην θεωρούν καλή την περίπτωση της μεταφοράς, αφού θα ήταν χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι παρότι το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε, τελικά δεν εστάλη μέσο μεταφοράς σε νοσοκομείο, αφού θεωρήθηκε μη βιώσιμη η κατάσταση του τραυματία.

Οι κάτοικοι της Κάσου και οι Αρχές θεωρούν πως η αερομεταφορά θα έπρεπε να γίνει χωρίς δεύτερη συζήτηση και όχι βέβαια με  διάγνωση από το τηλέφωνο!

Το ΕΚΑΒ με τις αρνήσεις των νοσοκομείων Ρόδου και Κρήτης να δεχθούν τον βαρυτραυματία, δεν έδωσε εντολή για να σηκωθεί εναέριο μέσο, με αποτέλεσμα μετά απο τρεις ώρες αναμονής, ο 75χρονος να καταλήξει.

Επρόκειτο για τον Δημήτρη Διακάκη, γνωστό και με το επίθετο Μηνατσάκης.

Οι Αρχές της Κάσου επιρρίπτουν ευθύνες στο ΕΚΑΒ για την καθυστέρηση και ματαίωση της αερομεταφοράς, το ΕΚΑΒ θεωρεί πως αυτή δεν έγινε γιατί τα νοσοκομεία δεν έδειξαν ενδιαφέρον για να περιθάλψουν τον τραυματία με σοβαρότατο τραυματισμό!

skyrodos.gr

1 σχόλιο:

  1. Δηλ το Εκαβ επρεπε να παραλαβει τον ασθενη και να ....τον κανει βολτες γυρω απο το νοσοκομειο χωρις ιατρο και νοσοκομειο αποδοχης....?Πραγματικα απορω με τις ..Αρχες της Θασου και την καθε....Αρχη ....Μηπως νομιζουν οτι το Εκαβ εκτος απο τη μεταφορα εχει τα νοσοκομεια στην δικαιοδοσια του και μπορει να πηγαινει ασθενη χωρις καν να ρωταει οπου θελει....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή