Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι για τα εξαιρέσιμα - Άλλες οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

 

Σε χρόνο ρεκόρ το ΦΕΚ για τα απογευματινά χειρουργεία

2½  μήνες αναμονή για το ΦΕΚ δεδουλευμένων του 2024

Εκδόθηκε, σε χρόνο ρεκόρ, το ΦΕΚ για τα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία, 44 σελίδων. Και η Κυβέρνηση ετοιμάζεται για την εφαρμογή του τις επόμενες μέρες.

Αντίθετα, δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση - ρύθμιση  για την έγκριση εκταμίευση των δεδουλευμένων και εφημεριών για το 2024, παρά το ότι η σχετική κατανομή έχει εγκριθεί από το τέλος του 2023. Με αποτέλεσμα τα σχετικά κονδύλια να μην έχουν έρθει στο ΕΚΑΒ, για τις πληρωμές του τριμήνου.

Εξαιτίας της καθυστέρησης των 2 ½ μηνών, που συμβαίνει για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, είναι να μην μπορεί το ΕΚΑΒ να πληρώσει τα δεδουλευμένα - εξαιρέσιμα των μηνών Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου – Μαρτίου.

Ήδη, με τις διαθέσιμες ημερομηνίες να λιγοστεύουν εντός του Μαρτίου, ελλοχεύει ο κίνδυνος και να εκδοθεί η σχετική ρύθμιση, να πάμε για πληρωμές τον Απρίλιο.

Δυστυχώς, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα των υπηρεσιών, από το Υπουργείο Υγείας τηρείται «σιγή ασυρμάτου» και δεν δίνει καμία ΑΠΑΝΤΗΣΗ για το πότε θα υπάρχει θετική έκβαση.

Δυστυχώς, παρά το ότι είναι ενημερωμένη και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, δεν υπάρχει καμία παρέμβαση προς το Υπουργείο για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Το Σωματείο ενώ γνωρίζει το πρόβλημα, παραμένει σιωπηλό, σφυρίζοντας κλέφτικα, απέναντι στις κυβερνητικές παλινωδίες και καθυστερήσεις για τα δεδουλευμένα.

Εμείς θα ζητήσουμε από την πλειοψηφία του Σωματείου, να υπάρξει σχετική παρέμβαση, ζητώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις από το Υπουργείο Υγείας για την έκδοση της σχετικής ρύθμισης. 

Ας ελπίσουμε, τώρα που βγήκε το ΦΕΚ για τα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία, ο Άδωνις και η κυβέρνηση της Ν.Δ. να βρουν το χρόνο να ασχοληθούν και με τα δεδουλευμένα μας. 

Για να δούμε…

1 σχόλιο:

  1. Οι άνθρωποι αναβαθμίζουν τον τομέα της υγείας με αιχμή του δόρατος το ΕΚΑΒ! Τι αναμόρφωση του οργανισμού, κέντρα τραύματος, ελικοδρόμια, τηλεϊατρικές... Ξέρεις τι δύσκολο είναι να κάνεις εξαγγελίες; Στα εξαιρεσιμα θα κολλήσουμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή