Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Σεμινάρια από το ΕΚΑΒ σε αστυνομικούς της ΓΑΔΑ

 

Κύκλο σεμιναρίων πρώτων βοηθειών στους αστυνομικούς που υπηρετούν στη ΓΑΔΑ ξεκίνησε ομάδα διασωστών του ΕΚΑΒ. 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Με πρωτοβουλία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής Υποστρατήγου κ. Μαντζιώκα Αστέριου, πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 9 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα καταρτισμένο από το Ε.Κ.Α.Β., στο αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θέματα βασικής υποστήριξης της ζωής, χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, αντιμετώπιση τραυματισμών και παροχή Α’ Βοηθειών σε επείγοντα παθολογικά περιστατικά.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν αστυνομικοί που υπηρετούν σε διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο προλόγισε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. κ. Παπαευσταθίου Νικόλαος, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας των δύο υπηρεσιών στο χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που αμφότεροι καλούνται να διαχειριστούν ως υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

Ακολούθησε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. Μαντζιώκας Αστέριος, απευθύνοντας ευχαριστίες στον κ. Παπαευσταθίου για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος.

Τόνισε και ο ίδιος την σπουδαιότητα αυτής της εκπαίδευσης για το αστυνομικό προσωπικό, αναφέροντας παράλληλα προσωπικές του εμπειρίες και ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να επιδείξουν ζήλο και ενδιαφέρον, καθώς οι γνώσεις που θα αποκομίσουν μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες για την ανθρώπινη ζωή.

Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης συμμετείχε η πρώτη εκπαιδευτική σειρά αποτελούμενη από είκοσι πέντε (25) αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, κερδίζοντας το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Μετά το πέρας αυτού, τους χορηγήθηκε σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.”

astinomiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου