Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας έλαβαν μαθήματα ζωής και Α’ Βοηθειών

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών αλλά και εργαζομένων στις Α΄ Βοήθειες–ΚΑΡΠΑ αποτελεί μία σημαντική δράση πρόληψης, η οποία μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την ανθρώπινη ζωή και αφορά όλους μας, ανεξαρτήτως ηλικίας κι απασχόλησης.
Και πως άλλωστε, όταν μέσω αυτών των ενεργειών, μπορούμε όλοι να ανταποκριθούμε σε δύσκολες και αιφνίδιες καταστάσεις, που αφορούν στην προστασία ενός συνανθρώπου μας σε περίπτωση πνιγμού από ένα ξένο σώμα-τροφή, ένα χτύπημα από πέσιμο (αιμορραγία, ρινορραγία, καρδιολογικό επεισόδιο), ώστε άμεσα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ασθενούς, μέχρι να διακομιστεί σε νοσοκομείο ή να καταφθάσει ειδικός επαγγελματίας υγείας.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των υπαλλήλων, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας με την υποστήριξη του Δήμου, διοργάνωσαν, σύμφωνα με την «Krini Live», ειδική εκδήλωση ενημέρωσης σε θέματα αιφνίδιων περιστατικών και αντιμετώπισης τους. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας, με την παρουσία υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, που παρουσίασαν τεχνικές πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.
Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση όλων των τεχνικών ΚΑΡΠΑ, πνιγμών, ατυχήματος που μπορούν να προκύψουν εν ώρα εργασίας και μπορούν να αντιμετωπιστούν τις πρώτες στιγμές μέχρι την έλευση γιατρού και ασθενοφόρου.
Για την σημαντικότητα αυτής της προσπάθειας που ανέπτυξε η ΔΕΥΑΦ μίλησε η προϊσταμένη της δημοτικής επιχείρησης κα Δέσποινα Μπότη, ομολογώντας ότι όλοι οι εργαζόμενοι όχι μόνο της ΔΕΥΑΦ αλλά και ευρύτερα θα πρέπει να ενημερώνονται προκειμένου να συμβάλλουν καθοριστικά στα πρώτα στάδια ενός έκτακτου περιστατικού, σώζοντας μια ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου